Crna Gora se vraća na Evroviziju?

Od sticanja nezavisnosti, Crna Gora je tri puta nastupila na ovom takmičenju, ali Stevan Faddy, Stefan Filipović i Andrea Demirović nijesu uspjeli da se domognu finala
56 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 10.11.2011. 17:53h

Nekoliko sajtova posvećenih Eurosongu (EscDaily, Oikotimes, JanelaEsc) objavili su vijest da je RTCG predala preliminarnu prijavu za nastup na sljedećem izdanju najvećeg evropskog festivala.

Sredinom decembra ističe krajnji rok za definitivnu prijavu: tada će se zemlje tj. nacionalni emiteri konačno odlučiti da li učestvuju ili otkazuju učešće a da za to ne budu sankcionisani. Ukoliko se nakon tog roka određena zemlja odluči da ipak ne učestvuje, moraće da plati novčanu kaznu.

Slična situacija bila je i prošle godine: RTCG se prijavila, s namjerom da na Eurosong pošalje izvođača koji bi sam finansirao sve troškove. Kako se takav nije našao, u decembru se, zbog finansijskih poteškoća, odustalo od učešća, drugu godinu zaredom.

Najbliža tome bila je Andrea, osvojivši 11. mjesto u polufinalu, i koja i dan-danas, među fanovima ovog takmičenja, važi za jednu od najvećih "gubitnica" tog izdanja Eurosonga.

Bonus video: