Kanda Kodža i Nebojša: Ova Podgorica nam je... hrana za dušu!

Uvodnim taktovima pjesme "Još jedan šav" bend Kanda Kodža i Nebojša je otvorio svirku, a stupanje pred publiku Olivera Nektarijevića ispraćeno je vriskom
98 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 09.11.2011. 15:48h

Budući da je jedan od rock sastava koji je načešće navraćao u ove krajeve u posljednjih par godina, Kanda Kodža i Nebojša okuplja sve sveći broj fanova u Glavnom gradu. Tako je tokom gostovanja Beograđana u Montenegro pabu, prenatrpan lokal uz brojne fanove koji nisu uspjeli da uđu unutra bila slika za očekivati.

KKN su u svom stilu otprašili do sada njihovu najdužu svirku u Podgorici, u trajanju od tri sata, možda i da bi nadoknadili propušteno sa njihovog prošlog gostovanja, kada su im koncert prekinule snage reda i mira, svega pet minuta po zaključenju glasanja na parlamentarnim izborima koje se odvijalo tog majskog dana.

Uvodnim taktovima pjesme "Još jedan šav" bend je otvorio svirku, a stupanje pred publiku Olivera Nektarijevića ispraćeno je vriskom i sijevanjem blicova foto aparata.

I pored činjenice da su u bendu okupljeni sjajni muzičari, upravo je harizmatični Nektarijević njegova glavna snaga

Zahvaljujući svojim čestim gostovanjima, uz autentičan muzički pristup koji kombinuje hard rock, reggae i jazz momente i tekstove koji odišu atmosferom eskapističkog hedonizma u kojoj se očigledno veliki broj mladih pronalazi, KKN su dobili veliki broj vjernih pratioca u glavnom gradu Crne Gore, što posebno dokazuje činjenica da su prisutni u glas ispjevali gotovo svaki stih izvedenih pjesama.

I pored činjenice da su u bendu okupljeni sjajni muzičari, upravo je harizmatični Nektarijević njegova glavna snaga. Svojim vokalom, ali i ponašanjem na bini, pjevač KKN-a tvori autentičnu ličnost za ove prostore, pa ne čudi da je pažnja prisutnih uglavnom bila usmjerena ka njemu, što je on itekako znao da iskoristi, uvijek održavajući živom komunikaciju sa publikom između pjesama.

Pozdrav za Autogeni trening i Quteru

Nakon nekoliko numera sa posljednja tri albuma, Nektarijević je iskoristio priliku da pozdravi crnogorske bendove Autogeni trening i Qtera.

Pola sata poslije ponoći bend je priveo nastup kraju, ali se po zahtijevu publike vratio na bis koji je trajao čak sat vremena

Pored njihovog autorskog repertoara, našlo se mjesta i za par obrada poput "Get up, stand up" Boba Marlija i "Whole Lotta Love" Led Zeppelina koju je pjevač KKN-a posvetio mlađim generacijama, a najupečatljivija je svakako bila obrada aktuelnog hita hrvatskih Majki "Teške boje".

"Moraće da ide neka dobra stvar poslije ove, ovo je bio izazov. Gdje je Dino?", prokomentarisao je Nektarijević po završetku izvođenja pomenute pjesme i pozvao frontmena Autogenog treninga da mu se, uz ovacije prisutnih, pridruži u izvođenju pjesme "Najsvetliji dan".

"Ova Podgorica nam je... hrana za dušu!", promrmljao je pjevač (neko iz publike je dobacio "morbidna") i upitao prisutne da li su spremni za još jedan set pjesama, na šta je dobio zaglušujuć pozitivan odgovor.

Do ključanja atmosfere došlo je pri izvođenju pjesme "Danas nebo silazi u grad", kada je Dino Kapetanović ponovo preuzeo kontrolu za mikrofonom, a Nektarijević se popeo na sto, mašući rukama iznad prisutnih kao da diriguje ršumom koji se stvorio ispred benda.

Pola sata poslije ponoći bend je priveo nastup kraju, ali se po zahtijevu publike vratio na bis koji je trajao čak sat vremena, pa je provod uz njihovu muziku potrajao do kasno u noć.

Opširnije u štampanom izdanju

Galerija

Bonus video: