Mislite svojom glavom koliko vrijeme dozvoljava. A vrijeme je sve luđe

Razgovor sa frontmenom, prije odličnog nastupa benda Kanda Kodža i Nebojša u podgoričkom Montenegro pabu
0 komentar(a)
Ažurirano: 09.11.2011. 11:28h

"Gorki talog iskustva", rekao bi Danilo Kiš. Na tom tragu i Oliver Nektarijević, frontmen benda Kanda Kodža i Nebojša objašnava kreativni impuls koji ih pokreće kao autore.

"Znao sam kao klinac da ću morati da istražim sve zabranjene sfere života, društva i znao sam da moram da probam svo zabranjeno voće... To moje iskustvo doživljavam kao isktustvo istraživača koji je išao na Sjeverni pol i morao je da se vrati da to svoje iskustvo obznani", kaže Oliver.

Kanda Kodža i Nebojša imali su sinoć odličan koncert u podgoričkom Montenegro pabu. Izlizanim sportskim žargonom rečeno, "lokal je bio pretijesan da primi sve poklonike njihove muzike".

Nije prvi put da KKN "razbije" u Podgorici, a ljetos su imali jedan od najdinamičnijih nastupa na nikšićkom Lake Festu, koji su ocijenili "kao najbolji festival tog tipa u regionu."

"Dežurno oko portala Vijesti", Zoko Bojović, razgovarao je sa Oliverom Nektarijevićem prije nastupa, a frontmen KKN se "otvorio" i pričao o svom životu.

"Kakav god život sam vodio preživio sam, živ sam, zdrav sam", rekao je beogradski muzičar i poručio mladima da što više misle svojom glavom."Koliko im to vrijeme dozvoljava... a vrijeme je sve luđe."

Grupa Kanda, Kodža i Nebojša osnovana je 1991. godine u Beogradu.

Snimili su šest albuma: Guarda Toma! (1996), Igračka plačka (1998) Become (2000), Prekidi stvarnosti (2005), Deveti život (2008), Manifest (2011).

Njihov četvrti album Prekidi stvarnosti je izabran za najbolji domaći album u Srbiji, u izboru internet magazina Popoboks.

Bonus video: