Spremni ste za "Pravu ljubav"? 22.11. izlazi novi Berluskonijev CD

Berluskoni piše tekstove, a Apičela muziku, uglavnom nadahnutu napuljskim melosom
0 komentar(a)
Ažurirano: 04.11.2011. 10:45h

Novi CD sa pjesmama italijanskog premijera Silvija Berluskonija biće u prodaji 22. novembra, kazao je autor muzike, Mariano Apičela.

Svjetski mediji su ovih dana postavljali pitanje šta je sa CD-om Berluskonijevih pjesama koji je trebalo da izađe još prije nekoliko mjeseci. Najavljivane su i promocije, ali ništa od svega.

Čak je bilo i ironičnih nagađanja da Berluskoni možda ima nekih problema, čim se njegov CD ne pojavljuje na tržištu.

"Italija je u teškoj finansijskoj krizi, a njen premijer piše pjesme. Berluskoni ima, dakle, možda neki problemčić sa državnim računima pa nema vremena za CD ili možda smatra da nije najbolji trenutak za objavljivanje pjesama", pisali su strani novinari.

"Ne, bilo je tehničkih problema sa CD-om. Upravo me prošli vikend nazvao Silvio i pitao kada će biti objavljen CD. Sada mogu da kažem da će to biti 22. novembra", kazao je Apičela.

Berluskoni piše tekstove, a Apičela muziku, uglavnom nadahnutu napuljskim melosom. Berluskoni i Apičela zajedno pjevaju na zabavama u premijerovim vilama te su objavili i četiri CD-a. Prodaja Berluskonijevih CD-a nije bila uspješna. Berlukconi je upoznao Apičelu (49) u Napulju, gdje je bio čuvar parkirališta i pjevušio uz gitaru. Berluskoniju se svidjela ta muzika, pa je angažovao Apičelija.

"Na novom CD-u će prevladavati latinoamerički ritmovi", kaže Apičela.

Naslov novog Berluskonijevog albuma je "Prava ljubav".

Bonus video: