Boris Režak poslije nekoliko godina pauze opet u Podgorici

Ako se naljutim, možda album objavim naredne godine, a ako se ulijenim roštiljaću, pa će te numere čekati neke bolje dane
82 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 03.11.2011. 18:58h

Banjalučanin Boris Režak, nakon nekoliko godina pauze, nastupiće u petak u glavnom gradu Crne Gore i to u lokalu "Prive".

Publici je poznat po hitovima "Anđeo", "Pokora", "Isti se pronalaze", “Nakon toliko godina”, “Nije zbogom teška riječ”, a iza sebe ima dva albuma. Kako kaže, u lokalu "Prive" će izvesti kompilaciju svojih hitova.

"Oni koji su već imali priliku da me slušaju znaju da je moj repertoar sastavljen od pop rok hitova, ali svakako neće izostati ni moje pjesme koje publika voli. Biće to jedna emotivna svirka, a nadam se da će i publika uživati", obećao je Režak.

On već duže vrijeme nije nastupao u glavnom gradu Crne Gore, jer, kako tvrdi, "nijesu se stekli uslovi".

"Posljednjih nekoliko godina narodnjaci imaju mnogo bolju prođu, kao i izvođači na čijem repertoaru pored popa i roka, nađe se i pokoja narodna pjesma. Bez obzira što sam svjestan te situacije, nijesam želio da odustanem i da se “prodam”. Volim ono što radim, uživam u pjesmama koje pjevam i publika obično zna da prepozna tu emociju".

"Da pjevam nešto što ne volim oni koji dođu prepoznali bi da nijesam iskren, a ne želim da lažem publiku. Veoma mali broj vlasnika lokala je spreman da plati izvođača i bend koji odlično zvuče. Nažalost u vijeme krize svi gledaju da prođu što jeftinije, a zbog toga naviše trpi muzika", objašnjava on.

Muzičar koji je drugi album objavio krajem 2008. ovih dana ljubitelje svoje muzike obradovaće singlom.

"Riječ je o pjesmi “Tako lako” čiji sam kompletan autor. Ona je skoro gotova i pitanje je dana kad ću je pustiti u etar", otkriva Režak, a o tome koliko će publika čekati album, kaže:

"To već ni sam ne znam. Kada bi htio mogao bih da ga završim za dva mjeseca jer imam dovoljno pjesama. Ako se naljutim, možda ga objavim naredne godine, a ako se ulijenim roštiljaću, pa će te numere čekati neke bolje dane. Trenutno nije vrijeme da se rade albumi, diskografija, nažalost propada jer niko ne kupuje CD-ove, već svi skidaju s Interneta. Uložite rad i trud u album, a, nažalost, nemate nikakve finansijske koristi. Zato ne znam kada ću objaviti album, jer ipak živim od muzike", zaključuje Režak.

Svirka Borisa Režaka počeće u 23 sata, ulaz je slobodan.

Lako je pjevati kad plaća Opština

Svoje glasovne sposobnosti Režak nije samo pokazao na festivalima gdje je pjevao uživo i uvijek osvajao nagrade, već je mnoge oduševio i obradama Frenka Snatre, koje je izvodio uz novosadski Big band.

"Sa njima i sa tim repertoarom nastupao sam u Budvi prije dvije-tri godine. Takve svirke je mnogo lakše raditi i naplatiti jer iza njih stoji Opština. Volim da pjevam Sinatru, ti koncerti uvijek imaju neku posebnu draž" tvrdi on.

Na pitanje, da li je publika bolje reagovala na Sinatrine obrade koje je pjevao Massimo Savić ili on, odgovara:

"Nijesam osjetio razliku. To su evergrini koje publika voli. I meni i njemu te pjesme leže i obojica volimo taj zvuk".

Galerija

Bonus video: