Evo kako zvuči "Silent Night" kad sviraju violončelisti iz Hrvatske

Riječ je o obradi najpoznatije božićne pjesme “Silent Night” koju su ovi mladi čelisti koji nastupaju pod zajedničkim imenom “2Cellos” obukli u novo ruho
134 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 01.11.2011. 16:35h

Nakon što su sa obradom Džeksonovog hita “Smoot Criminal” za kratko vrijeme osvojili svijet, čelisti Luka Šulić i Stjepan Hauser su u etar pustili još jedan singl.

Naime, riječ je o obradi najpoznatije božićne pjesme “Silent Night” koju su ovi mladi čelisti koji nastupaju pod zajedničkim imenom “2Cellos” obukli u novo ruho.

Odsvirana na dva violončela, “Silent Night” zvuči vrlo jednostavno i intimno, a svoj album prvijenac Luka i Stjepan stigli su da promovišu i u Japanu, gdje se trenutno i nalaze.

Oduševljeni smo reakcijama publike i interesovanjem medija. Evo tu smo u Japanu i u potpunom smo šoku.

Nismo u potpunosti bili svjesni koliki interes vlada za “2Cellos”.Čim smo stigli u Japan, na aerodromu su nas čekali fanovi koji su navodno čekali sedam sati. Album se prodaje toliko dobro da bi za koji dan trebalo da dostigne zlatni tiraž", poručuju “2Cellos”.

Nakon Japana, Stjepan i Luka nastupiće u Ljubljani sredinom novembra sa Eltonom Džonom, nastavljajući turneju sa britanskom zvijezdom. Prije nego što zasviraju sa Eltonom Džonom, “2Cellos” će održati dvadesetominutni nastup i izvesti pjesme sa njihovog uspješnog albuma prvijenca.

Bonus video: