Ksenija Mijatović predstavila album Magija

"Ima onih koji negoduju jer im se više sviđa ono što sam ranije radila, ali one koji od početka prate moj rad, novi zvuk nije iznenadio"
318 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 29.10.2011. 09:33h

Srpska pjevačica Ksenija Mijatović promovisala je u holu Delta Cityja album "Magija", nedavno objavljen za City Records. Nakom dugogodišnje pauze, vratila se na estradno nebo kojim je, kako kaže, predstavila "pravu sebe".

Do ovog projekta koketirala je sa raznim zvukovima, a na pitanje, da li se napokon pronašla kada je muzika u pitanju, odgovara:

"Ovo je Ksenija, ali to nažalost, niko ne zna, tako da je došlo vrijeme da to pokažem i publici. Devedesetih je trend bio pop muzika, a i u vrijeme kada sam se pojavila bila sam pomalo alternativna, nijesam bila tipična komercijala. Onda se pojavio Lee Man koja je bio totalna avangarda za to vrijeme. Festivali su donijeli nov zvuk kada je moja karijare u pitanju, uslijedila je velika pauza i odlučila sam da sada kada se vraćam uradim album kakav želim. Nema više koketiranja s pravcima, osim kada odlučim da otpjevam neku staru narodnu pjesmu. Moja interpretacija je najbolja u zabavnoj muzici i ovo je interpretacija koja će do danas pa na dalje pratiti Kseniju Mijatović", obećala je ona.

Posljednji put Kseniju smo gledali na festivalu u Budvi 2004. a proteklih sedam godina su, tvrdi, brzo prošle.

"Radila sam televizijske projekte, imala autorsku emisiju, nastupala, tako da, kada sam odlučila da radim album, prošlo je pet godina od posljednjeg, a dvije i po godine je uloženo u ovaj", dodaje Ksenija.

Sa novog albuma izdvojila se naslovna numera, a o tome kako publika reaguje na "novu Kseniju" kaže:

"Dvojako. Ima onih koji negoduju jer im se više sviđa ono što sam ranije radila, ali one koji od početka prate moj rad, novi zvuk nije iznenadio. Poprilično sam zadovoljna reakcijama, a ovo je tek početak promocije. Vjerovatno mnogi ljudi i ne znaju da je album uopšte objavljen. Biće tu još nastupa, dešavanja, još ću opipavati puls publike", ističe ona i kaže da joj nije bilo teško da odabere pjesme, jer je kompletan album radio Srđan Simić - Kamba, dok se ona po prvi put oprobala kao autor tako što je napisala naslovnu numeru.

"Kada smo se Srđan i ja sreli poslije toliko vremena, odslušala sam pjesme i pitala ga ima li toga još. I tako, jedna po jedna, sve je uradio sam", ispričala je ona.

Publika je u Delti imala priliku da čuje kako uživo zvuče pjesme sa njenog novog albuma. Ksenija je uz pratnju benda pjevala "Magiju", "Vraćam ti sve", "Pod kožom", "Igra", "Poljubi me", "Dama pik", "Za sve ne postoji reč", "Kraj" kao i neke starije među kojima "Zauvek" i "Ovde mesta nema".

U nedostatku svojih pjesama, prisutne je "počastila" i sa pokojim domaćim i stranim hitom kolega, a što se tiče muzičara iz Crne Gore, nije dobila veliku podršku - došli su Božo Bulatović, Samir Ramović, Anita Popović, i Obren Tošić iz grupe "Rolly", ali zato njeno gostovanje u Delti nije propustio njen ujak Marko iz Nikšića, koji je došao sa porodicom, a na koga je, kako je otkrila prisutnima, Ksenija muzikalna.

Galerija

Bonus video: