Noć uoči nastupa: Tereza što ideš tamo?

"Oproštaj je, međutim, ono što propovijeda Bog" kazala je Kesovija kojoj je 1991. crnogorska vojska uništila kuću na Konavlima
58 pregleda 0 komentar(a)
Tereza Kesovija, Foto: Duško Miljanić
Tereza Kesovija, Foto: Duško Miljanić
Ažurirano: 14.10.2011. 07:53h

Hrvatska pjevačica Tereza Kesovija za Večernji list je komentarisala koncerte koje je održala u zemljama za koje je tvrdila da u njima više nikada neće nastupiti.

" Pamtim neke sretne godine. One će do kraja života ostati u mom sjećanju. Postoje ljudi koji me vole punih 50 godina.

Imam li ja pravo da kažnjavam te ljude koji su mi cijeli vijek poklanjali ljubav? Imam li pravo da kažnjavam dijete koje kaže: Mene je mama naučila da vas volim!?

Noć uoči odlaska u Podgoricu, pitala sam se: “Tereza zašto ti ideš tamo?”, a slike pred mojim očima ređale su se jedna za drugom!

A šta mogu?! Hoću li tako provesti ostatak života ređajući pred očima te slike i napajati se mržnjom? Ne, ja to odbijam, ali zaboraviti nikada neću!

Oproštaj je, međutim, ono što propovijeda Bog" kazala je Kesovija kojoj je 1991. crnogorska vojska uništila kuću na Konavlima.

Ona je nedavno održala svoj prvi poslijeratni koncert u Crnoj Gori, pred oduševljenom publikom u CNP-u.

Za nastup koji je Vlada Crne Gore pomogla sa 20 hiljada eura, u prodaju je pušteno 25 karata, dok su ostale podijeljene zvanicama organizatora (Ministarstvo kulture, Muzički centar, CNP) i sponzora, Prve banke.

Bonus video: