Neumorna Natali Dizdar najavljuje nove koncerte i albume

Prema njenim riječima, ovaj muzički program izvodiće na svim svojim kasnijim koncertima, koji će obuhvatiti cijeli region
81 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 11.10.2011. 17:17h

Sve popularnija hrvatska pjevačica Natali Dizdar nakon dva studijska izdanja najavila je snimanje live albuma.

Kultni prostor Zagrebačkog kazališta mladih, gdje su svojevremeno Parni valjak i Psihomodo pop imali koncerte koji su ušli u antologiju hrvatske muzike, biće lokacija na kojoj će se izvesti snimanje, koje je mlada pjevačica, kaže, već neko vrijeme imala u planu.

Pored toga, neumorna Dizdareva otkriva da radi na novom studijskom izdanju.

"Ideja postoji već duže vrijeme, samo se nije znalo u kojem se tačno smjeru ide. Paralelno radim na svom studijskom albumu, tako da je ovo nova avantura za mene. Biće veoma dobro muzički postavljeno, sviram sa najprestižnijim hrvatskim muzičarima i zaista mogu reći da će koncert biti prava muzička poslastica", kaže ona za Vijesti.

Prema njenim riječima, ovaj muzički program izvodiće na svim svojim kasnijim koncertima, koji će obuhvatiti cijeli region.

Pjevačica je najavila da će na koncertu u Zagrebačkom kazalištu mladih biti puno iznenađenja, a da će repertoar biti sastavljen od njenih najvećih hitova (“Ne daj”, “Gazio si me”, “Zamijenit ću te gorim”, “Stranac”...), kao i obrada njoj najdražih stranih pjesama iz više muzičkih razdoblja.

Aranžmani će, naravno, biti prilagođeni njenom vokalu.

"Nastup je koncipiran sa osam muzičara, postoji mogućnost za jednog specijalnog gosta, ali pregovori su još u toku", odgovara Dizdareva na pitanje da li se može očekivati gostovanje nekog od njenih kolega sa scene.

Pored audio-zapisa koncerta, pjevačica kaže da planira da objavi i video snimak na DVD.

"Uz snimanje live CD, u toku je i skupljanje pjesama za moj treći studijski album. Takođe, sigurno će uskoro biti i spotova sa ovog live izdanja, jer će odabrane pjesme biti singlovi", kaže ona.

Bonus video: