Majkl zauvijek: Oko 50.000 na koncertu posvećenom kralju popa

"Drago nam je što smo ovdje, na događaju posvećenom našem ocu", rekla je Džeksonova 13-godišnja ćerka Paris
51 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 09.10.2011. 16:04h

Najpoznatije svjetske muzičke zvijezde, poput Bijonse i Kristine Agilere, porodica i obožavaoci pokojnog pjevača Majkla Džeksona, prisustvovali su u subotu uveče koncertu posvećenom "kralju popa" pod nazivom "Majkl zauvijek" u Kardifu.

"Drago nam je što smo ovdje, na događaju posvećenom našem ocu", rekla je Džeksonova 13-godišnja ćerka Paris, koja se na sceni pojavila sa braćom Princom (14) i 9-godišnjim Blanketom.

Paris je privukla pažnju noseći crno-crvenu kožnu jaknu sličnu onoj iz Džeksonovog spota "Triler", a Blanket je nosio crno odijelo i crvenu košulju.

Na sceni oblika džinovske rukavice, mizičari poput Kristine Agilere, Gledis Najt i Si Loa, pjevali su pjesme sa svih Džeksonovih albuma - od onih najstarijih, dok je bio u grupi Džekson 5, do velikih hitova sa albuma Triler i Bed.

Pjevačica Leona Luis izvela je pjesmu "I'll Be There", Bijonse "I Wanna Be Where You Are", Džejmi Foks otpjevao je "Rock With You", dok je Kristina Agilera otpjevala pjesmu Čarlija Čaplina "Smile", koja je bila jedna od omiljenih pjesama "kralja popa".

Učesnici su pozvali da se zaborave kontroverze vezane za Džeksonov život i suđenje njegovom ljekaru koje je u toku, i da se pažnja preusjmeri na pjevačevu bogatu muzičku zaostavštinu.

"Ne radi se o kontroverzi, suđenju ili njegovoj smrti. Bitno je da slavimo njegov život, njegovu muziku", rekao je r'n'b zvijezda Ne-Jo prije izvođenja pjesme "Bili Džin".

Koncertu na kardifskom Milenijum stadionu prisustvovalo je oko 50.000 gledalaca, kao i stariji članovi Džeksonove porodice - braća Marlon, Tito i Džeki i sestra Latoja. Braća Džermejn i Rendi i sestra Dženet nisu bili na koncertu, jer su smatrali da ne treba praviti koncert dok je suđenje Majklovom ljekaru Konradu Mareju u toku.

Džekson je umro juna 2009. u 51. godini.

Galerija

Bonus video: