"Festival na drugoj strani" i dogodine: Organizatori ne odustaju

Ove godine su izgurali tako što su otkazali veći dio muzičkog programa i to dan uoči održavanja, a posjeta je i ove godine bila veoma mala
58 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 07.10.2011. 14:51h

Prezentacija evaluacije ekološkog, multimedijalnog i internacionalnog projekta "Festival na drugoj strani", održana u četvrtak veče u bašti "Karvera", odisala je neočekivanim optimizmom, s obzirom da se do sada održana dva izdanja festivala nisu proslavila.

Vesna Sokolovska-Jovićević, organizatorka, opet najavila da "Na drugoj strani" ima tendenciju da postane “globalni festival”. Prethodna dva neuspješna izdanja nazvala je eksperimentalnim (2010) i pilotom (2011).

"Ove godine radili smo u veoma teškim uslovima, međutim uspjeli smo da izguramo to", kazala je ona, optuživši globalnu krizu za sve probleme koji su zadesili organizaciju ove godine.

Skolovska je naglasila da je prošle godine festival proglašen za najbolji u 2010, ali nije navela od koga je došla nagrada

Skolovska je naglasila da je prošle godine festival proglašen za najbolji u 2010, ali nije navela od koga je došla nagrada. To, prema njenim riječima, obavezuje organizaciju da postavi ovaj događaj na zdrave noge.

Saopšteno je, kao i proteklih godina, da su među budućim ciljevima festivala: revitalizacija regiona, poboljšanje infrastrukture, snabdjevanje električnom energijom, gradnja novog mosta, produbljivanje korita rijeke i drugi, dok će kroz kulturni program pokušati da se privuče strana publika koja će "uživati, mijenjati iskustva, povećavati mrežu prijatelja i saradnika, sa krajnjim ciljem razvijanja svijesti o očuvanju životne sredine, socijalnoj i društvenoj odgovornosti".

Iz organizacije su ponovili i da su im potrebni ozbiljni partneri da bi postigli svoj cilj i od Crne Gore napravili svjetski prepoznatljivu lokaciju.

Iz organizacije su ponovili i da su im potrebni ozbiljni partneri da bi postigli svoj cilj i od Crne Gore napravili svjetski prepoznatljivu lokaciju.

Sokolovska je iskoristila priliku da se zahvali na pomoći i saradnji svim partnerima, institucijama i malim privrednicima, sa kojima će, kako kaže, nastaviti saradnju.

Prvo izdanje festivala "Na drugoj strani" obilježila je slaba posjećenost, dok je ove godine, uz takođe mali broj posjetilaca, otkazan dobar dio programa. I pored toga što je u avgustu najavljeno kako će otkazani muzički program biti održan u septembru, preksinoć nije bilo riječi o tome.

Kako je ranije kazala Sokolovska -Jovićević, ovogodišnje izdanje festivala, održano početkom avgusta, podržali su Nacionalna turistička organizacija, Ministarstvo kulture i Ministarstvo za urbanizam, kao i Prijestonica Cetinje.

Galerija

Bonus video: