Džon Lenon se razočarao kad je upoznao Prislija: Što se dogodilo sa Elvisom?

Muzičari iz Liverpula proveli su jedan dan u Elvisovoj vili na Bel Eru, a utisci nakon posjete bili su različiti
158 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 06.10.2011. 15:32h

Davne 1965. domaćin Bitlsima, najvećem rokenrol bendu svih vremena, bio je Elvis Prisli, najveća rok ikona svih vremena. Susret genijalnih muzičara nije dobro počeo, ali se završio, kako su i očekivali, muzikom.

U muzeju Bitlsa u Liverpulu biće otvorena izložba fotografija i ostalih elemenata vezanih za susret ovog benda sa rokenrol kraljem Elvisom Prislijem.

Muzičari iz Liverpula proveli su jedan dan u Elvisovoj vili na Bel Eru, a utisci nakon posjete bili su različiti. Menadžer Bitlsa šezdesetih godina, Toni Berou, opisao je susret kao "slabašan i skoro katastrofalan".

"Džon je rekao da je bilo uzbudljivo koliko i upoznavanje Engleberta Hamperdinka"

Dok su prolazili "kraljevim" imanjem, Džon Lenon je primijetio automobil "bentli" i veliki broj motora koje je Prisli imao, a kad je sreo pjevača prešao je na stvar i pitao ga šta se dogodilo sa ozbiljnim pjevačem Elvisom sa početka karijere i zbog čega sad radi samo muziku za filmove.

Prisli se osmjehnuo, a napetost je trajala dok "kralj" nije iznio gitare. Svi su zasvirali i stvari su krenule svojim tokom.

"Što nisu mogli da iskažu riječima, rekli su muzikom", opisuje Toni Berou susret legendi.

Nakon susreta, Lenon je bio razočaran.

"Džon je rekao da je bilo uzbudljivo koliko i upoznavanje Engleberta Hamperdinka. Neko se još zapitao da li je Elvis bio drogiran, a Džordž Harison je rekao "nismo li svi", rekao je Berou.

Bonus video: