Koji iz Discipline kičme prije 2 mjeseca ukradena gitara u Podgorici

Gitara je pronađena u posjedu izvjesnog profesora muzičke škole "Vasa Pavić" koji ju je, kako saznajemo, pazario za osamdeset eura na pijaci u Tuzima
297 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 01.10.2011. 12:39h

Prije nepuna dva mjeseca bas gitara Dušana Kojića Koje, crveni “rickenbacker”, ukradena je u Podgorici.

Nju su u Crnu Goru, prilikom svoje turneje, donijeli članovi klupskog rock sastava Old Spice, u kojem svira bubnjar grupe Disciplin A Kitschme Miloš Velimir Buca.

Kako je Vijestima saopšteno iz Uprave policije, Podgoričanin M. V. (32) je, kako se sumnja, pod dejstvom alkohola ili narkotika, provalio u kuću u kojoj se nalazila oprema benda, ukrao gitaru, pojačalo marke “orange” i bocu "krune".

Kasnije je pojačalo pronađeno u blizini kuće, dok je M. V. priveden nakon što je viđen na jednoj rođendanskoj proslavi gdje se, po riječima očevidaca, pojavio sa bocom rakije kao rođendanskim poklonom i hvaleći se "novom gitarom koju je kupio".

Podgoričanin je ubrzo priznao krivicu, ali nije kazao gdje je gitara, koju je navodno izgubio.

Dvadesetak dana kasnije gitara je pronađena u posjedu izvjesnog profesora muzičke škole "Vasa Pavić" koji ju je, kako saznajemo, pazario za osamdeset eura na pijaci u Tuzima.

Procjenjuje se, inače, da vrijednost ove gitare, polovne, nije manja od hiljadu eura.

Kako navode iz policije, ovaj slučaj je proslijeđen tužilaštvu i očekuje se da M. V., član jednog crnogorskog rock sastava, bude optužen za krivično djelo teške krađe.

Iz Uprave policije kažu da su motivi ove krađe nejasni.

"Eto, kao što vi imate sve informacije o tome, tako je i gitara uspješno nađena, brzinom munje. Ovaj koji je ukrao gitaru nije znao o prokletstvu crvenog “rickenbacker” basa, pogotovo ako isti ima veze sa Disciplinom kičme. Želim mu brz oporavak i skori povratak pameti", kratko je prokomentarisao Koja

Bonus video: