Nina Badrić u Baru: Publiku nazivam romantičarima

Prvi put sam u Baru i bilo je sjajno, nisam ništa očekivala, ali ja sam već ranije nastupala u Crnoj Gori i znam da su ovo topli i gostoljubivi ljudi
67 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 26.09.2011. 10:43h

Publika na Trgu ispred Robne kuće uživala je proteklog vikenda u pjesmama Nine Badrić koje je čuvena hrvatska pjevačica izvela s puno emocija. Na repertoaru su bili svi hitovi sa njenih prethodnih šest studijskih albuma, od “Nije mi svejedno” i “Ako kažeš da me ne voliš” do “Ja za ljubav neću moliti” koja je zatvorila set, a u pratnji nadahnutog benda, Badrić je otpjevala i zaista upečatljivu obradu standarda Bijelog dugmeta “Sve će to, mila moja, prekriti snijeg, ruzmarin i šaš”. Sve vrijeme Badrić je imala vokalnu podršku navijača svih generacija ispred bine, a skoro dvosatni nastup produkcijski je odrađen na izuzetno visokom nivou.

U razgovoru za “Vijesti” u hotelu “Prinses” nakon koncerta, popularna pjevačica nije krila zadovoljstvo:

"Prvi put sam u Baru i bilo je sjajno, nisam ništa očekivala, ali ja sam već ranije nastupala u Crnoj Gori i znam da su ovo topli i gostoljubivi ljudi, koncert mi je bio zaista veliko zadovoljstvo", kazala je Nina Badrić.

Na komentar “Vijesti” da ima vrhunski prateći bend, pjevačica je kazala da su joj “dečki vjerni, u grupi su od 8 do 12 godina”.

"U prosjeku smo zajedno već deset godina, što je zaista rijetkost danas da imate toliko dugo na okupu vrhunske muzičare, ovo je najbolji bend u Hrvatskoj, svi su akademski obrazovani, predvođeni gitaristom Antom Gelom", rekla je Badrić.

Njen posljednji album “07” objavljen prije četiri godine, konačno dobija nasljednika: vrijeme do izlaska sedmog studijskog albuma bilo je ispunjeno brojnim nastupima širom ex YU regiona, ali i pripremama za novo izdanje “bez forsiranja”.

"Radili smo na novom albumu dvije i po godine, ali, ne u kontinuitetu i svi radovi su sada privedeni kraju. Ostao je još samo miks u Zagrebu i mastering u Njujorku i očekujem da album izađe početkom oktobra. Ja sam prije neka dva mjeseca objavila prvi singl sa albuma “Moje oči pune ljubavi”, koji sam otpjevala i u Baru", kazala je Badrić.

Ova pjesma već joj je ušla u lične favorite, kao i “Nek voda nosi ljubav”, “Za dobre i loše dane”, “Čarobno jutro”... Teško joj je da odredi koju od njenih pjesama publika najviše voli jer je, kaže, na svim mjestima riječ o istim ljudima koji je prate i vole njenu muziku.

"Ja svoju publiku nazivam romantičarima, klubom ljubavnih srdaca koji vole čistu emociju", istakla je sagovornica “Vijesti”.

U svijet muzike je još kao tinejdžerku uveo soul, velikani poput Marvina Geja, Gledis Najt, Džordža Bensona, “Cool And The Gang”...

"Svi ti crni glasovi su na mene i moe pjevanje ostavili najveći pečat. Što se muzike koju sada slušam tiče, u posljednje vrijeme mi se dopada američki bend “Kings of Leon”, pronašli su neki svoj saund", zaključila je Badrić, uz želju da se ponovo predstavi Baranima.

Koncert Nine Badrić bio je četvrti od ukupno pet poklon koncerata kojima ovog mjeseca Crnogorski telekom zajedno sa svojim korisnicima i građanima slavi pet godina T brenda Dojče telekoma u Crnoj Gori. Svih pet koncerata organizovala je agencija “Comfortably Numb”. U Podgorici je svirao Zlatan Stipišić Džiboni, Bajaga na Cetinju, Toni Cetinski u Nikšiću, a posljednji koncert u seriji održaće Sergej Ćetković 30. septembra u Bijelom Polju.

Galerija

Bonus video: