Fatboy Slim na svom prvom nastupu u Crnoj Gori publiku doveo do ludila

Fatboy Slim je prisutne naveo, kao u svom spotu za numeru "Push the Tempo", na gotovo nesvjesno ponašanje i konstantan ples
142 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 25.09.2011. 16:20h

Groznica subotnje večeri zahvatila je prisutne u kotorskoj diskoteci "Maximus" na prvom nastupu u Crnoj Gori harizmatičnog Normana Kuka, poznatijeg pod pseudonimom Fatboy Slim.

Legendarni DJ očekivano je stvorio "haos" na podijumu i publiku doveo do ludila, pa tako scene poput izvođenja striptiza, lomljenja flaša i plesanja za šankom nisu bile neuobičajena pojava.

Rijeke ljudi koje su se slivale u pravcu "Maximusa" pred ponoć odavale su utisak da, i pored toga što važi za jednu od najvećih diskoteka u regionu, ovaj prostor neće biti dovoljan da primi sve one koji su željeli da vide uživo vlasnika hitova poput "Rockafeller Skank", "Praise You", "Weapon of Choice"...

Već oko ponoći na podijumu je stvorena nesnošljiva gužva, a britanski DJ iskušavao je strpljenje svojih fanova, ostavivši stejdž sa njegovim logom praznim sve do dva sata poslije ponoći.

Iz organizacije je prethodno objavljeno da se ne zna tačno vrijeme kada će poznati muzičar izaći pred crnogorsku publiku, objasnivši da će se to desiti "kada osjeti da je pravi trenutak".

Ko je bio pričaće

Kada je taj tren konačno došao, slijed događaja tekao je po staroj formuli - ko preživi, pričaće. Svjetla kluba su se ugasila, publika je stvorila zaglušujuću buku, a kada su se ponovo upalila pred oko 2.000 ljudi, izašao je miljenik ljubitelja elektronske muzike.

Publika ga je dočekala sa rukama u vazduhu, a mnogi su iskoristili priliku da ovaj momenat zabilježe svojim fotoaparatima i mobilnim telefonima. Vidno veoma raspoložen, sa osmijehom preko lica, Norman Kuk se pojavio u svom karakterističnom stilu, u havajskoj košulji i bermudama, pozdravio publiku, a zatim odvrnuo do daske uvodne taktove njegovog poznatog hita "Praise You".

Od ovog momenta, pa do kraja svog dvočasovnog nastupa Fatboy Slim je prisutne naveo, kao u svom spotu za numeru "Push the Tempo", na gotovo nesvjesno ponašanje i konstantan ples.

Ništa od eksperimentisanja

Scena pred stejdžom djelovala je kao da su kultni DJ i crnogorska publika stari znanci, komunikacija je bila savršena. Britanac je, plešući, poput dirigenta komandovao prisutnima, koji su pažljivo pratili svaki njegov pokret, često sa rukama uvis, skačući i poklanjajući mu ovacije prilikom svakog malog spuštanja tempa.

Što se njegovog muzičkog izbora tiče, od najavljenog eksperimentisanja, ipak, nije bilo ništa. Pionir big beata i poznati producent uglavnom je pucao na sigurno, plivajući u svom setu kroz istoriju pop kulture: od the Clasha i Majkla Džeksona, preko Manu Chaoa do Adele i Tupaka, a naravno na plej-listi se našlo i nekoliko njegovih hitova.

Malo iza četiri sata poslije ponoći, uz još jedan njegov hit "Funk Soul Brother", kultni DJ se poklonio publici i povukao se sa bine.

U Kotoru potpuni neznanac

Norman Kuk je u Crnu Goru stigao u subotu nešto poslije 16 časova nakon čega je održao druženje sa medijima, na kojem je izjavio kako je očaran ovom zemljom, a najviše je pričao o našoj fudbalskoj reprezentaciji.

Po završetku druženja, organizatorima je saopštio da je impresioniran znanjem novinara o njegovom liku i djelu, što mu je, prema njegovim riječima, dalo dosta pozitivne energije pred nastup.

Po završetku druženja sa predstavnicima medija, Fatboy Slim je nekoliko sati šetao Kotorom i očekivano - niko ga nije prepoznao.

Zanimljivo i za šankom

Dok je popularni Britanac žario i palio za miks pultom, ništa manje zanimljivo nije bilo ni pred šankom.

Izvjesna plavuša, koja se prisutnima obraćala na engleskom jeziku, animirala je okolinu plesom po šanku, bilo je mjesta i za mini striptiz, a činjenica da se pojavila u društvu starijeg gospodina nije joj smetala u izvođenju prljavog plesa sa desetak momaka.

Primijetivši bliceve fotoaparata usmjerenog ka njoj, u jednom momentu se zaputila i ka reporterima "Vijesti", za koje je tridesetak sekundi pozirala, nakon čega je polizala objektiv i poručila im da "nisu spremni za ono što se sprema".

Njen saputnik je, ipak, čini se, bio spreman, jer joj se nakon nekog vremena koje je proveo u posmatranju situacije pridružio u akciji i zaplesao sa njom, doduše prilično robusno, učinivši cijelu situaciju komičnom.

Galerija

Bonus video: