Suđenje ljekaru Majkla Džeksona za ubistvo iz nehata

U slučaju da se proglasi krivim, 58-godišnjem ljekaru, koji je na slobodi pod kaucijom od dizanja optužnice u februaru 2010. godine, prijeti kazna od 4 godine zatvora.
0 komentar(a)
Ažurirano: 25.09.2011. 09:58h

Više od dve godine poslije smrti pjevača Majkla Džeksona, koji je umro od prekomjerne doze ljekova, njegov ljekar Konrad Mari u utorak će se na sudu pojaviti kao optuženi za ubistvo iz nehata, saopšteno je danas u Los Anđelesu.

Suđenje, koje će biti u Višem sudu Los Anđelesa, biće snimljeno i kasnije emitovano na televiziji i na internetu. Očekuje se da će trajati oko pet nedjelja, a presudu će donijeti porota od 12 osoba - sedam muškaraca i pet žena.

U slučaju da se proglasi krivim, 58-godišnjem ljekaru, koji je na slobodi pod kaucijom od dizanja optužnice u februaru 2010. godine, prijeti četiri godine zatvora.

Mari je već rekao da se ne osjeća krivim i da je nevin za smrt 50-godišnjeg pjevača, 25. juna 2009. godine u Los Anđelesu.

Džekson je preminuo od prekomjerne doze propofola, jakog anestezika, koji se daje za potpunu anesteziju tokom hiruških intervencija. Mari je davao taj lijek pjevaccu koji je imao problema sa spavanjem.

Bonus video: