Rambo na KIC-u: Kako smo se nadali, dobro smo se udali

Prije Rambovog koncerta, posjetioce je animirao džez orkestar muzičke škole "Vasa Pavić", pod vođstvom profesora i dirigenta Šuleta Jovovića
140 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 24.09.2011. 14:01h

"Kako prolaze godine, jača snaga, ali živci slabe", poručio je Svjetski Kilo Car Rambo Amadeus sa bine, na svom koncertu na terasi KIC-a u Podgorici.

Da li su u pitanju godine ili nešto drugo, u petak veče je poznati muzičar i šoumen iznio tek dio onoga što smo prethodnih godina gledali na njegovim koncertima.

Šou je, na kraju, ukrala publika - dozivajući Ramba na još jedan bis, do kojeg kasnije neće doći, upravo njegovim stihovima: "Čobane, vrati se, ovce tvoje ne mogu bez tebe".

Kao da je znao ishod dešavanja na KIC-u, Rambo je nakon numere "Too smart for rock'n'roll, stupid for jazz" kojom je otvorio koncert, poručio u svom stilu: "Ovi reporteri dođu samo na početak, kad je publika kul. Molim vas da se pravite da je kraj koncerta, kako bi sjutra u novinama sve ovo izgledalo uspješno".

Šou je, na kraju, ukrala publika - dozivajući Ramba na još jedan bis

I zaista, u prvih pola sata od kada je Svjetski Kilo Car stupio na binu publika još nije bila zagrijana. Rambo je, gegajući se po bini, iskoristio priliku da predstavi članove Mutant seksteta, tu i tamo odsviravši i ispjevavši ponešto koristeći svoje "fantastične glasovne mogućnosti", i povremeno se osvrćući put ostalih članova benda.

Samo bas i Podgorica

"Žao mi je što ovu pjesmu nisam napisao kad je počela privatizacija. Trebalo mi je malo vremena da shvatim... Danas djeca studiraju finansijsku matematiku kako bi se snašla u svemu ovome, ali ko ovu pjesmu čuje - dosta mu je", kazao je harizmatični muzičar i samoproklamovani medijski manipulator, a zatim je bend krenuo da svira "Koliko je jedan?" posvećenu kamatnim stopama.

Nakon naređenja sa bine "Sad samo bas gitara i Podgorica!" i publika se konačno uključuje.

Posebna poslastica za ljubitelje njegove muzike bilo je izvođenje pjesme "FAP mašina" u nešto drugačijem tekstualnom ruhu

Konačno razmrdavši prisutne Rambo je iskoristio priliku da digne atmosferu na viši nivo, pa je tako "Holesterol & rock and roll" ispraćena horskim pjevanjem, a lošije nisu prošli ni hitovi poput "Fela Kruti", "Devet depresivaca", "Urbano, samo urbano"...

Publika je imala priliku da čuje i jednu numeru koju Rambo i Mutant Dance Sextet "do sad nisu niđe svirali", nakon koje su se sjetili da "u stvari nisu izvježbali jednu, nego dvije nove pjesme".

Čobane vrati se

Pola sata prije ponoći koncert je priveden kraju, no na zahtjev publike Rambo se brzo vratio na binu poručivši kako bi lijepo bilo kad bi imao svoj hotel "Amadeus".

On je takođe, nakon kako je rekao nedavno otkrivenog novog estradnog dostignuća - dvije noge na dva monitora, predstavio još jedno - dvije noge i jedna ruka na tri monitora.

Posebna poslastica za ljubitelje njegove muzike bilo je izvođenje pjesme "FAP mašina" u nešto drugačijem tekstualnom ruhu u odnosu na original.

Bilo je pravo zadovoljstvo gledati srednjoškolce u sviračkom zanosu

Po drugi put sa bine je proklamovan kraj, polovina publike je napustila terasu KIC-a, no Rambo se vratio ("Hvala vam što me zovete 1265 puta na bis") kako bi za drugu polovinu izveo kultnu "Čobane vrati se".

"Kako smo se nadali, dobro smo se udali", rekao je za kraj.

Prije Rambovog koncerta, posjetioce je animirao džez orkestar muzičke škole "Vasa Pavić", pod vođstvom profesora i dirigenta Šuleta Jovovića.

Ovi momci i djevojke predstavili su se u najboljem svijetlu široj publici, svirajući neke od džez klasika.

Bilo je pravo zadovoljstvo gledati srednjoškolce u sviračkom zanosu, posvećene plemenitim stvarima kako je nedavno izjavio Svjetski Kilo Car, no nažalost nisu uspjeli razmrdati veći dio letargične podgoričke publike, koja bi im tek po završetku izvođenih numera poklonila pažnju aplauzom, a zatim se iznova posvetila stvaranju žagora

Galerija

Bonus video: