Povlači se čuvena pjevačica Sezarija Evora

Odlučila da stavi tačku na njenu karijeru i odustane od života lutanja koji ju je odveo na sve četiri strane svijeta
56 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 23.09.2011. 16:56h

Čuvena pjevačica sa Zelenortskih ostrca Sezarija Evora, poznata pod nadimkom "bosonoga diva", odlučila je da se povuče, saopštila je danas njena izdavačka kuća.

Evora, 70, je doputovala u Pariz i veoma je slaba i neće moći da završi seriju koncerata po Francuskoj, zbog čega je odlučila da se penzioniše, navodi se u saopštenju.

"Novi zdravstveni problemi pojavili su se poslije nekoliko operacija proteklih godina, uključujući i operaciju na otvorenom srcu koju je imala u maju", navela je diskografska kuća.

"Njeni ljekari u Parizu rekli su joj da mora da otkaže predstojeću turneju zbog čega su Sezarija i njen producent i menadžer Žoze da Silva odlučili da stave tačku na njenu karijeru i odustanu od života lutanja koji ju je odveo na sve četiri strane svijeta", dodaje se u saopštenju.

Evora je pjevala melanholične, bluz "saudade" melodije rodnih Zelenortskih ostrva još sa 20 godina, ali je svjetsku slavu stekla tek 1992. godine posle decenija pjevanja u barovima Mindela, na ostrvu Sao Visente.

Njen treći album "Miš Perfumado" koji je izdala prošle godine, bio je svjetski hit. Evora je izdala 10 albuma i antologiju radio snimaka.

Na koncertu u Melburnu 2008. godine pretrpjela je šlog i vratila se u Pariz kako bi se oporavila i 2009. godine izdala album "Nha Sentimento", prenio je Frans pres

Bonus video: