Djelovi novih pjesama benda Majke se mogu slušati online

U razgovoru za “Vijesti”, Goran Bare je izjavio da mu je novi album jedan od omiljenih koje je snimio sa Majkama u svojoj karijeri
113 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 23.09.2011. 16:16h

Povodom objavljivanja dugoočekivanog novog studijskog projekta Gorana Bareta i Majki, Croatia Records pokrenula je posebnu web prezentaciju posvećenu tom izdanju.

Objavljivanje albuma “Teške boje” zakazano je za početak oktobra, a sve informacije u vezi istog fanovi harizmatičnog pjevača i kultnog benda se mogu pronaći na toj adresi.

Na ovoj stranici fanovi mogu pronaći popis pjesama i njihove autore, tekstove, video spot, realtonove, fotografije, intervjue, dok na audio stranici mogu preslušati 30 sekundi svih pjesama sa albuma.

U razgovoru za “Vijesti”, Goran Bare je izjavio da mu je novi album jedan od omiljenih koje je snimio sa Majkama u svojoj karijeri.

“Majke su Majke, to je klasični energičan rokenrol. Zvuk se malo promijenio pošto su se članovi benda mijenjali, a novo je i to što sam ja radio produkciju.

To je drugačije, a ostale karakteristike po kojima su Majke poznate su tu”, odgovorio je popularni pjevač tada na pitanje šta mogu fanovi da očekuju od novog izdanja.

Singl “Teške boje” je od objavljivanja u julu postao jedan od glavnih pretendenata za pjesmu godine, što potvrđuju i radijske top-liste širom zemlje, stoji u saopštenju Croatia Recordsa.

Ova pjesma u posljednje dvije nedjelje uvjerljivo drži vrh nacionalne top-liste i liste HR Top 20, dok je spot koji je režirao Žare Batinović na Youtubeu pogledan više od 100 hiljada puta.

Galerija

Bonus video: