Ko je vaš favorit za MTV nagradu? Dubioza, SARS, Hladno Pivo?

Nominovani su bosansko-hercegovački bend “Dubioza kolektiv”, hrvatsko “Hladno pivo”, slovenački Magnifico, dok su iz Srbije kandidati za ovu nagradu S.A.R.S. i SevdahBABY!.
0 komentar(a)
Ažurirano: 19.09.2011. 14:13h

Ove godine za nagradu "Best Adria Act" nominovani su bosansko-hercegovački bend “Dubioza kolektiv”, hrvatsko “Hladno pivo”, slovenački Magnifico, dok su iz Srbije kandidati za ovu nagradu S.A.R.S. i SevdahBABY!.

Ovih šest izvođača takmičiće se za Best Adria Act na ovogodišnjoj dodjeli evropskih MTV nagrada (EMA – Europe Music Awards), koja će se održati 6. novembra u Belfastu u Sjevernoj Irskoj. Glasanje za "Best Adria Act" počelo je juče na adresi mtvema.com i trajaće sve do 16. oktobra u ponoć, kada ćemo dobiti pobjednika.

" Drago nam je da smo nominovani za MTV Best Adria Act i puno hvala MTV-ju na tome. Nadamo se da ćete glasati za nas i da ćemo pobijediti na ovom takmičenju i pobjeći u Belfast" istakao je Žarko Kovačević iz benda S.A.R.S. na jučerašnjoj konferenciji za novinare S.A.R.S je ranije bio na širem spisku za ovu nagradu, ali nikad nije bio nominovan.

Inače, ove godine bend je objavio album “Perpektiva” koji je ponuđen na besplatan download upravo na MTV sajtu i za kratko vrijeme oborio je rekord ove Internet stranice po broju skidanja.

I DJ Milan Stanković, poznatiji kao SevdahBABY!, koji se takođe našao u nominaciji za nagradu, je posljednji singl “Pređi na stvar” ponudio na besplatan download na MTV sajtu.

" Imamo tu čast da se zahvalimo za veliku stvar koja nas očekuje u narednom periodu, a to je da smo nominovani za MTV Music Awards.

Želimo da izrazimo zahvalnost i da kažemo koliko nam znači ova nominacija, jer od kad smo klinci bili gledali smo te nagrade, tako da smo radili predano sve ove godine da bismo ovo doživjeli, i hvala MTV-ju - kazao je Stanković, a prenosi MTV.

Dubioza po treći put

Kako su članovi benda sami sebe nazvali, “veterani MTV nagrada”, “Dubioza kolektiv” se i ove godine se našao među nominovanima.

" Ovo je naša treća nominacija. Nećemo da glumimo da smo bili iznenađeni i usplahirani, ali je nominacija uvijek super jer je to potvrda da ono čime se baviš i šta radiš neko primećuje i evaluira na pravi način.

A videćemo šta će biti dalje... MTV nagrade su super momenat u kojem ti neko kaže da je dobro to šta ste uradili u prethodnom periodu, i predstavljaju način na koji se taj rad može ovekovječiti nekom, uslovno rečeno, figuricom koju možeš da ostaviš iza sebe.

Uz to, ovo je odlična prilika i za promociju benda i van prostora koji pokriva MTV Adria" kazali su članovi benda koji je nedavno na MTV-u promovisao video “Making Money”

“Hladno pivo” je sinoć na istom kanalu predstavilo spot za numeru “Fotoaparat”, a frontmen grupe Mile Kekin je kazao:

" Na neki način je ovo priznanje da svi kilometri pređeni po lošim putevima naše regije nisu bili uzalud. Eto, ja sam dirnut i ne znam uopšte šta bih rekao.

Ni slovenački muzičar Magnifico nije krio oduševljenje zbog nominacije.

" Nikad još nisam bio nominovan za MTV nagradu, ovo je prvi put za mene. Nadao sam se da ću biti mlađi kad budem nominovan, ali i ovako je dobro, veoma sam zadovoljan i srećan. To znači priznanje od strane mlađe publike, a ostaje nam vidimo šta će biti... Da ste mi živi i zdravi. Aleluja - poručio je Magnifico.

Bez crnogorskih muzičara

Ninoslav Jovanović, glavni i odgovorni urednik MTV-ja rekao je da je MTV EMA dodjela nagrada ''najveći muzički događaj godine u Evropi” i da dopire do 640 miliona domaćinstava širom svijeta.

Evropska dodela MTV nagrada je veoma popularna i u Adria regionu jer naša muzička scena ima veoma kvalitetne izvođače koji su zaslužili da ponesu titulu "Best Adria Act", a koja će im otvoriti mnoga vrata na svetskoj muzičkoj sceni."

Prošle godine za najboljeg regionalnog muzičara po izboru MTV-a proglašen je Gramophonedzie, a pored njega bili su nominovani Gibonni, Edo Maajka, Leelojamais i Negativ.

Ni ove godine ni na širem spisku nije bilo crnogorskih muzičara.

Bonus video: