Metalci iz Budve uskoro snimaju još dvije pjesme

"Mislili smo da će pobijediti neki bend iz Podgorice, s obzirom na to da je bilo tako prethodnih godina", objašnjava pjevač i gitarista benda
160 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 14.09.2011. 16:55h

Goddamn, metal bend iz Budve, koji je pobijedio na muzičkom takmičenju u sklopu ovogodišnjeg KUM festa, uskoro će snimiti još dvije nove pjesme, najavio je za Vijesti Nebojša Ćulafić, pjevač i gitarista.

S obzirom na tvrđi zvuk koji gaji ovaj sastav, za mnoge je njihova pobjeda na KUM-u bila iznenađenje, a i pored takmičarskog karaktera festivala članovi Goddamna tvrde da je i za njih ovakav ishod događaja bio potpuno neočekivan.

"Iskreno, nismo se nadali pobjedi nimalo. Mislili smo da će pobijediti neki bend iz Podgorice, s obzirom na to da je bilo tako prethodnih godina", objašnjava Ćulafić.

Pjevač i gitarista budvanskog benda otkrio je da će uskoro snimiti dvije nove pjesme, a želja im je da do kraja sljedeće godine završe i album

Goddamn je učestvovao i na prošlom izdanju KUM festa i tada nije postigao zapaženiji rezultat. Ove godine je, prema mišljenju Ćulafića, konkurencija bila jača nego prethodne, a činjenica da se još jedan bend metal usmjerenja Lamb Slaughter plasirao među prva tri prijatno ga je iznenadila.

"Veoma smo zadovoljni našim nastupom i reakcijom publike. Mislim da je sve bilo kako treba, ostali bendovi su bili dobri. Jedina mana bio je, kao i na većini događaja ovog tipa, loš zvuk", kaže gitarista.

Kao nagradu za osvojeno prvo mjesto bend je od firme "Euro Unit Yamaha" dobio opremu u vrijednosti od 350 eura i snimanje pjesme u podgoričkom studiju Hi-Gain. Ipak, kako je objasnio Ćulafić, snimanje su poklonili svojim kolegama, tivatskom metal sastavu Atentator, kojem je ono potrebnije jer Goddamn već ima zakazane termine u drugom studiju.

Najviše metalaca u Podgorici

Pjevač i gitarista budvanskog benda otkrio je da će uskoro snimiti dvije nove pjesme, a želja im je da do kraja sljedeće godine završe i album, za koji imaju već spreman materijal. Ostvarenje tih želja koči prije svega činjenica da se članovi benda trenutno nalaze u različitim gradovima zbog studija, kaže Ćulafić.

Bend je osnovan 2006, ali kako navode na svojoj Facebook stranici autorsku muziku su počeli da stvaraju tri godine kasnije.

Na pitanje koliko muzika koju svira njegov bend ima prolaz kod publike, on kaže: “Mislim da ima najbolji prolaz, što se tiče publike koja prati ove alternativnije žanrove. Pogotovo u Podgorici, najbrojniji su metalci, pa tek onda slijede ostali.

Pored njega, ovaj sastav čine još Filip Kustudić (gitara), Aleksandar Dragojević (bas) i Ivo Gržetić (bubnjevi). Bend je osnovan 2006, ali kako navode na svojoj Facebook stranici autorsku muziku su počeli da stvaraju tri godine kasnije. Prošle godine objavili su dva singla "Too Stubborn to Die" i "Against the Curse" koji se mogu preslušati na YouTubeu.

Bonus video: