Pogledajte spot kojim Who See najavljuje novi album

Za novi album dobili smo podršku od Ramba Amadeusa, Sky Wikluha, Marije Božović, a možda će ljudima najinteresantnija biti saradnja sa pop zvijezdom Puraševićem
0 komentar(a)
Ažurirano: 14.09.2011. 07:55h

Nakon duže pauze klapa Who See se vraća na muzičku scenu i to singlom “Nije preša” za koji su snimili i spot.

" Pjesma govori o našem mentalitetu, tempu života, filozofiji linije manjeg otpora, ali i nama samima" ističe na početku razogovora Mario Đorđević Noyz, član grupe Who See koji je ujedno radio i spot.

" To je naš prvi spot u kome se pojavljuje more. Trudili smo se maksimalno da kroz kadrove u spotu reprezentujemo geografski izgled Boke i njene okoline. Zaista je prelijepa, a kako smo mi Bokelji, želja nam je bila da to prikažemo ljudima" dodaje Noyz.

Kako ističe, ovo će biti ujedno najava njihovog drugog albuma, koji bi uskoro trebalo da se pojavi u prodaji.

" Album pod nazivom “Krš i drača” trebalo bi da bude objavljen za nekih mjesec dana. Trenutno smo u pregovorima sa izdavačima.

Ne postoji scena

Što se tiče ovog albuma, mislim da će se mnogi iznenaditi, jer pored toga što se prilično razlikuje od prethodnog, možemo se pohvaliti i velikim brojem gostiju.

Tako smo za novi album dobili podršku od Ramba Amadeusa, Sky Wikluha, Marije Božović, a možda će ljudima najinteresantnija biti saradnja sa pop zvijezdom Puraševićem. Za novi album mogu da kažem da je mnogo zreliji, jer smo sa prvim htjeli više da se dokažemo kao MC-jevi.

Na ovom definitivno ima mnogo više šale i zajebancije, muzički je zreliji i sušta suprotnost prvom" otkriva Noyz.

To što na ovom albumu ima više “šale i zajebancije”, Noyz tvrdi da nije uticalo na izdavače, jer kako kaže, ovdje ne postoji hip hop scena.

" Ovdje je hip-hop scena mrtva i to upravo zato što izdavačke kuće i mediji nemaju sluha za hip-hop, ne daje se šansa mladim ljudima. Nije ništa bolja situacija ni u regionu kada su mediji i izdavači u pitanju, ni tamo ne postoje emisije posvećene samo ovom muzičkom pravcu.

U Srbiji makar, gdje se naše pjesme slušaju, postoji ta hip-hop scena i onda su muzičari prinuđeni da sami rade na promociji svoje muzike, kod nas nema ni toga. Posebno je postalo mrtvo otkako se ni CD-ovi više ne prodaju" ocjenjuje Noyz.

Stižu kad stigne i novi album

Inače njihovu numeru “Nije preša” imali su priliku da čuju ljubitelji hip-hopa na prvoj manifestaciji “Asfaltiranje” koja je održana početkom juna na terasi KIC-a.

" Album je najavljen još i singlovima “Kad se sjetim” i “Koji sam ja kralj”, a i njih smo izveli te na terasi KIC-a i bili smo oduševljeni reakcijom publike.

Te večeri ljubitelji hip hopa koji su došli iz svih gradova Crne Gore imai su priliku da uživaju u nastupima. Bila je to jedinstvena prilika da se ovaj pravac promoviše" ističe Noyz uz konstataciju da mladi ljudi vole da slušaju hip-hop što se vidjelo i te večeri.

Iako Who See odavno nijesu nastupali po Crnoj Gori, on obećava da će se po objavljivanju albuma posvetiti i gostovanjima.

" Ja sam u Beogradu, a Dejan Dedović Deeduh ovdje. U posljednje vrijeme dosta smo radili oko novog albuma, tako da nijesmo ni razmišljali o nastupima, iako je bilo poziva. Sad, kada objavimo album, sve će se promijeniti, tako da će publika i češće imati priliku uživo da nas čuje" obećao je Noyz.

Bonus video: