Marija Šerifović pred koncert u Podgorici: Od mene možete svašta očekivati

Inače, jedna od najpopularnijih pjevačica u Srbiji posljednji album “Anđeo” objavila je 2009. i tada najavila projekat na engleskom jeziku
158 pregleda 1 komentar(a)
marija šerifović, Foto: Sweetslyrics.com
marija šerifović, Foto: Sweetslyrics.com
Ažurirano: 06.09.2011. 17:25h

Pjevačica Marija Šerifović gostovaće u četvrtak veče u glavnom gradu Crne Gore. Publika u Podgorici je pobjednicu Eurosonga 2007. posljednji put slušala prije godinu i po dana, a o tome šta će im prirediti sjutra veče kaže:

"Praktikujem da na svojim koncertima pjevam samo svoje pjesme, jer imam ih i više nego dovoljno za koncert u trajanju od dva sata. Ipak, moram da priznam, da mi se kao velikom merakliji, omakne, kada je uzavrela atmosfera i “Mito, bekrijo”, ali u nekom pomiješanom rok-folk maniru. U četvrtak veče ću na moju veliku radost konačno pjevati u klubu “Velvet”, i otprilike iz priče mogu samo da zaključim da ću imati publiku koja voli mene ali i kvalitetan provod, tako da svašta možete da očekujete", obećala je Šerifović.

Inače, jedna od najpopularnijih pjevačica u Srbiji posljednji album “Anđeo” objavila je 2009. i tada najavila projekat na engleskom jeziku.

"U priči o inostranoj karijeri i albumu na engleskom jeziku jedini “problem” sam u stvari ja i moja malo veća lijenjost u vezi s tim projektom projekta. Uvijek se nekako ispriječe novi, domaći planovi, koje ne mogu da odbijem. Sa izdavačkom kućom “Universal” iz Švedske imam sjajnu poslovnu saradnju i potpisan ugovor baš za pjesmu “Party Tonight” i mogu reći samo da sam i od te jedne numere imala veliku korist i zlatno iskustvo u radu sa inostranom velikom produkcijom, kakva je njihova. Dakle, sve to negdje stoji i čeka na mene, pa, Bože zdravlja, kad završim sa gomilom obaveza koje sam nametnula sebi u Srbiji, vidjećemo šta će biti", ispričala nam je Šerifovićeva.

Kako je i sama rekla, iako ne radi oko prvog albuma na engleskom jeziku, Marija je maksimalno posvećena radu u studiju i snimanju pjesama koje će se uskoro naći na nosaču zvuka.

"Trudim se da sve detalje o snimanju novog albuma i imena saradnika držim u tajnosti, jer je takav dogovor napravljen u “Beotonu”, kući koja brine o mojoj karijeri. Mogu samo da kažem da će publika biti oduševljena novim momentima i sasvim novim saradnicima, koji su izuzetno poštovani i cijenjeni u svijetu muzike. Napraviću pravi koktel muzičkih majstora i nadam se da ću opravdati naklonost publike, koju dobijam. Nekad mi se čini, i previše. Uzbuđena sam jako i jedva čekam da snimanje privedem kraju", priznala je Marija.

Rad na sebi vodi do uspjeha

Pored rada na novim pjesmama, Marija zajedno sa njenim bratom koji je publici poznat iz muzičkog šoua “Operacija Trijumf” Danijelom Pavlovićem drži i školu pjevanja.

Savjetujem te divne ljude da pjevaju narodnjake (Smijeh). Šalim se, naravno, i meni je bilo iznenađujuće da niko od njih ne želi da se bavi folk muzikom.

A o tome da li su polaznici njene škole spremni da “zavrnu rukave” ili bi uspjeh preko noći i šta je ono što im ona najčešće ponavlja i savjetuje, Marija otkriva:

"Savjetujem te divne ljude da pjevaju narodnjake (Smijeh). Šalim se, naravno, i meni je bilo iznenađujuće da niko od njih ne želi da se bavi folk muzikom. Svi žele izuzetno urbane stvari, što je naravno teži put ka uspjehu, ali su svi oni i te kako spremni da rade na sebi, što je jako bitno ako izvođač želi da uspije. Pored samostalnih izvođača od prve generacije sklopićemo i nekoliko bendova, koji će imati priliku da se predstave publici u Podgorici i uopšte Crnoj Gori", kaže Šerifovićeva.

Bonus video: