Orthodox Celts na KIC-u: Dobro je kad se publika uželi

Karte za koncert benda „Orthodox Celts“ naći će se u prodaji od četvrtka na biletarnici KIC-a “Budo Tomović” i to po cijeni od osam eura
0 komentar(a)
Ažurirano: 30.08.2011. 14:11h

Beogradski bend „Orthodox Celts“, nakon par godina pazue, opet će nastupiti u glavnom gradu Crne Gore, a koncert je zakazan za 8. septembar na terasi KIC-a Budo Tomović.

" Dugo nijesmo svirali u Podgorici i veoma se radujemo što ćemo se napokon sresti s publikom u glavnom gradu Crne Gore. Ono što će publika imati priliku da čuje je The best of Orthodox Celts.

Pošto mi za svaki koncert sastavljamo posebno set listu, ne znam tačno koje će nam pjesme biti na repertoaru, ali ono što mogu da obećam je, ne računajući bis, od sat i četrdeset pet, do dva sata svirke, sve zavisi da li ćemo i koliko sporijih pjesama svirati.

Uglavno biće tu sa svakog našeg albuma po nešto" obećao je Dejan Lalić - Lale osnivač grupe „Orthodox Celts“ koji svira oktav mandolu pjeva prateće vokale.

Bend „Orthodox Celts“ izvodi tradicionalnu irsku muziku kombinovanu sa rok elementima, a osnovan je 1992. godine. Pored Lalića, bend čine još i Aleksandar Petrović - Aca Celtic - vokal, Ana Đokić - violina, Dejan Popin - frula, Vladan Jovković - gitara, prateći vokal, Dejan Grujic - bas, prateći vokal i Dušan Živanović – bubnjevi.

Nije loše kad vas dugo nema

Kako tvrdi Lale, nakon zakazivanja koncerta u Podgorici već su dobili i prve pozitivne komentare.

" Kad god dođemo u Podgoricu mi se sjajno provedemo i volimo kod vas da sviramo. E, sad, što nas nije bilo svo ovo vrijeme ne znači da nijesmo mi imali želju da dođemo.

Naprotiv, međutim, nijesu nam se sve kockice poklopile. Nas ima dosta, pa to organizatorima našeg nastupa povećava troškove. Do sad smo imali jedino pozive da nastupamo na nekim festivalima u Crnoj Gori, međutim, na kraju bi svirali neki drugi bendovi.

Mada i nije to loše kad vas nema toliko dugo, jer to onda znači da će koncert biti rasprodat. Dobro je kad vas se publika uželi.

Mi ni u Beogradu ne sviramo pretjerano često.

Zna se da svake godine nastupamo na Beer festu, kao i na još jednom festivalu, tako da naše koncerte fanovi željno isčekuju. Nadamo se da će tako biti i sa podgoričkim" zaljučuje Lale.

Karte za koncert benda „Orthodox Celts“ naći će se u prodaji od sjutra na biletarnici KIC-a “Budo Tomović” i to po cijeni od osam eura.

Bonus video: