Goran Bare za "Vijesti": Kad nestane ljubavi, džaba ti snaga

Kontroverzni frontmen Goran Bare pored priče o novom albumu, dotakao se i drugih teme kao što su crkva, njegov sin Miran, solo karijera, turbo folk, droge...
73 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 28.08.2011. 15:52h

Kultni hrvatski rock sastav Majke nedavno je spotom za numeru "Teške boje" najavio novo studijsko izdanje "Psihorama", koje bi trebalo da bude objavljeno u narednih mjesec dana.

Kontroverzni frontmen Goran Bare izdvojio je vrijeme za razgovor sa “Vijestima”, a pored priče o novom albumu, dotakle su se i druge teme kao što su crkva, njegov sin Miran, solo karijera, turbo folk, droge...

• Šta će sadržati novo izdanje Majki, u kom pravcu je krenuo zvuk benda?

Majke su Majke, to je klasični energičan rokenrol. A zvuk se malo promijenio pošto su se članovi benda mijenjali, a novo je i to što sam ja radio produkciju. To je drugačije, a ostale karakteristike po kojima su Majke poznate su tu.

• S obzirom na to da su se, kao što si već pomenuo, promijenili članovi, kakva je sad atmosfera u bendu?

U ovoj postavi radimo već duže od godinu dana, atmosfera je sasvim okej. Znamo se mi već i od prije. Pošto Majke nisu bile aktivne od 2000, ja sam nešto radio sam. Onda sam u razgovoru sa Zoranom, gitaristom, odlučio da idemo dalje i dobro je sve, odlično.

• Spot za numeru "Teške boje" najavio je novi album. Kako si zadovoljan prvim reakcijama? U spotu si razapet na krst, da li je to tvoja ili ideja režisera i šta predstavlja?

To je bila ideja režisera. S tim što tu nema nikakvih vjerskih aluzija, već to jednostavno predstavlja čovjekovu muku.

• Obradili ste pjesmu Dina Dvornika "Hipnotiziran". Da li će se ona naći na albumu ili možda planirate da je snimite i objavite kao singl?

Ne, ne. Kad je on preminuo, njegova supruga nas je kontaktirala i pitala da odsviramo tu pjesmu na jednom koncertu koji je održan u Dinovu čast. Mi smo to na svoj način odradili, pošto ne znamo da odsviramo.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: