Bora Đorđević i Riblja čorba dobijaju dokumentarac

Kada je reditelj rekao Bori da priprema dokumenatrac o njemu, on je bio pomalo iznenađen
78 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 26.08.2011. 11:35h

Bora Đorđević i „Riblja čorba“ uskoro će dobiti dokumentarni film koji svjedoči o više od 30 godina njihovog postojanja i konstantnog uticaja na domaću rok scenu.

Kako piše beogradski “Blic”, urednik ovog kreativnog dokumentarca radnog naslova “Ja, ratujem sam” je Ana Pavlović, a režija je povjerena Slobodanu Simojloviću, koji će pokušati da iz svog umjetničkog ugla prikaže detalje koji su bitno uticali na formiranje muzičareve ličnosti, uz svjedočenje nekih od osoba koje su u datom životnom trenutku bile njemu vrlo bliske.

Kada je reditelj rekao Bori da priprema dokumenatrac o njemu, on je bio pomalo iznenađen, ali ga je ipak zainteresovalo kako će sve to na kraju da ispadne.

Planirano je da film premijeru ima na Palićkom festivalu

“Trudim se da Boru predstavim na pravi način. Moj otac se nekada družio s njim i njegovom pokojnom suprugom. Slušao sam još kao mali razne priče o njemu. Zanimljivo je da neki njegovi bliski prijatelji ne znaju nijednu njegovu pjesmu. Pokušaću da nađem materijal o Bori. Nažalost ne mogu se osloniti baš puno na njega jer on nije rob uspomena i ne čuva puno stvari o sebi”, kazao je Simojlović.

Planirano je da film premijeru ima na Palićkom festivalu.

Bonus video: