Nađen "izgubljeni" film o grupi The Smiths iz 1992.

Ovaj dokumentarac koji je bio namenjen predstavnicima medija kao "dodatak" na lansiranju "Best Of" albuma pronašla je i objavila izdavačka kuća Rhino Records
0 komentar(a)
Ažurirano: 18.08.2011. 12:46h

Dokumentarni film o čuvenoj grupi The Smiths iz 1992, za koji se vjerovalo da je "izgubljen", pronađen i postavljen na Internet, prenosi MTV.

Ovaj dokumentarac koji je bio namijenjen predstavnicima medija kao "dodatak" na lansiranju "Best Of" albuma pronašla je i objavila izdavačka kuća Rhino Records, koja će objaviti i cio katalog reizdanja legendarnog mančesterskog benda.

U okviru ove akcije će biti objavljeni "dotjerani" albumi "The Smiths" (1984), "Meat Is Murder" (1985), "The Queen Is Dead" (1986), kao i posljednje studijsko izdanje "Strangeways, Here We Come" iz 1987. Digitalno osvježavanje i dotjerivanje snimaka nadgledao je gitarista Džoni Mar.

Najavljuje se objavljivanje i remasterizovane verzije live albuma "Rank" iz 1988, kao i kompilacijskih izdanja "Hatful Of Hollow", "The World Won't Listen" i "Louder Than Bombs", a lansiranje cijele kolekcije je zakazano za 26. septembar.

Izgubljeni dokumentarac može se pogledati ovdje.

Bonus video: