U noći meteorske kiše, Piloti su u Baru bili najsjajnije zvijezde

Publika ne pušta Pilote da tek tako odlete, na bis slijedi nezaboravno izvođenje „Zaboravljenih“ koje su od prvog do posljednjeg stiha otpjevali valjda i slučajni prolaznici...
0 komentar(a)
Ažurirano: 13.08.2011. 13:52h

Kiki Lesendrić i Piloti protutnjali su u brišućem letu u petak veče preko šetališta Kralja Nikole.

Na zatvaranju koncertne manifestacije „Ljeto sa zvijezdama“ Turističke organizacije Bar, mnogočlani beogradski bend isporučio je razdraganim navijačima obilje punokrvnog mejnstrim rokenrola kakav se nažalost ovih dana vrlo rijetko može naći /čuti.

Čuveni hitmejker sa Banovog brda uspostavio je hemiju sa publikom već od uvodnih rifova „Kad sanjamo“.

Navijačka baklja ispred bine bila je logičan odgovor emocijama sa pozornice, a odmah nakon toga počela je rokenrol vožnja kakvu „LJeto sa zvijezdama“ još nije doživjelo.

U Baru nakon 24 godine

„Neverna si“, pa „Ne veruj u idole“ iz 1981. novotalasni hit koji je Pilote predstavio Jugoslaviji, „Čini mi se da“...

Piloti su imali pun zvuk, nijesu nalikovali E Street Band-u samo zbog svog sline up grupe sa violinom i tri gitare.

„Ako misliš da sam tužan“ ide uz podsjećanje da su Piloti na barskoj rivi zadnji put svirali 1987. i to baš na ovom mjestu sa Đavolima i Zanom, a vremeplov unazad vuče i “Rekla je da u mojoj glavi čuje gitare i bubnjeve“. Za ovu pjesmu je Kiki inače prije koncerta rekao „Vijestima“ da mu je najdraža „jer je to prva ljubavna pjesma koju sam napisao“.

Od materijala sa solo-albuma „Mesec na vratima“ iz 2008.odsvirane su „Pokajanje“, „Bog vidi sve“, „Nemirne noći“, „Uvek te đavo brže nađe nego ja“, „Kako si lepa“ i „vrelo servirana“ „Te noći smo se potukli zbog nje“: sve one takođe imaju instantnu reakciju navijača, vidi se da je Lesendrićev poetski iskaz iz XXI vijeka takođe brzo našao put do srca slušalaca.

"Zaboravljeni" na bis

Posebnu pažnju starih fanova privukao je rege aranžman „Tajna je u tebi skrivena“, a „Leto“ naravno ima horsku podršku ispred bine. Za kraj programa slijede „Kao ptica na mom dlanu“ i repriza „Kad sanjamo“.

Publika ne pušta Pilote da tek tako odlete, na bis slijedi nezaboravno izvođenje „Zaboravljenih“ koje su od prvog do posljednjeg stiha otpjevali valjda i slučajni prolaznici sporednim ulicama, te još jednom silovito izvođenje „Te noći smo se potukli zbog nje“. U noći meteorske kiše, Piloti su u Baru bili najsjajnije zvijezde.

Prije Kikija i njegovog benda, na zatvaranju „Ljeta sa zvijezdama“ u petak veče je nastupila Milena Vučić koja je svoj set autorskih pjesama i obrada drugih izvođača otprašila propraćena ovacijama publike. Piloti u nedjelju veče sviraju u Budvi.

Galerija

Bonus video: