Grupa Valentino na turneji po Crnoj Gori: Izvešćemo sve hitove

U Crnoj Gori do sada smo uglavnom svirali po trgovima i halama. Inače, kada bismo mogli da biramo najviše bismo voljeli da sviramo po trgovima
136 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 09.08.2011. 18:09h

Bosansko-hercegovačka grupa “Valentino” tokom avgusta održaće turneju po Crnoj Gori. Seriju nastupa započeće koncertom u Herceg Novom i to u četvrtak 16. avgusta u Jahtingu. Dan kasnije Zijo i družina pjevaće u ulcinjskoj diskoteci Primavera, a 18. u budvanskom “Trokaderu”.

Valentino neće zaobići i Spuško kulturno ljeto u okviru kojeg nastupa 19. avgusta, dok je koncert u Nikšiću na gradskom trgu zakazan za 20. Turneju po Crnoj Gori završiće dan kasnije u sutomorskoj dikoteci Habana.

"Ti naši koncerti biće u stvari presjek svega što je grupa Valentino radila do danas. Kroz dva sata koliko će trajati kombinovaćemo stare pjesme koje publika voli da čuje, sa po kojom novom. Na našim koncertima ljudi uglavnom vole da čuju naše stare pjesme, pa im zato obećavamo da ćemo sve numere koje su hitovi izvesti i na zakazanim koncertima", istakao je za Vijesti Zijad-Zijo Rizvanbegović, frontmen grupe ” Valentino.

Njihovi nastupi, makar kada je u pitanju zakazana crnogorska turneja uglavnom će biti po klubovima, a Zijo tvrdi da svaki prostor ima svoju čar.

"U Crnoj Gori do sada smo uglavnom svirali po trgovima i halama. Inače, kada bismo mogli da biramo najviše bismo voljeli da sviramo po trgovima. Tamo uvijek dođe najviše publike, bude naših fanova raznih generacija- oni stariji koji su rasli uz našu muziku, ali i mlađa raja koji nas posljednjih godina održava u životu i upravo je nosilac većine naših koncerata.

Ne planiram da objavljujem album. Ekonomski mi se više isplate singlovi, a i mislim da se na taj način bolje promoviše pjesma

Posljednji album grupa Valentino objavila je krajem 2007. godine, a početkom ove objavljen je prvi Live CD pod nazivom “Samo sklopi okice Live“ kojim su obilježili skoro tri decenije na muzičkoj sceni.

"Ne planiram da objavljujem album. Ekonomski mi se više isplate singlovi, a i mislim da se na taj način bolje promoviše pjesma. Na jesem planiramo da objavimo jednu baladu, i mislim da ćemo u narednom periodu s vremena na vrijeme objavljivati singlove", kaže on.

Na pitanje, da li će i dalje koketirati sa folkom kao što je to bio slučaj sa posljednjim albumom, kada mu je čak kao gost u jednoj pjesmi bila i narodna pjevačica Stoja, odgovara:

"Nije to bilo koketiranje sa folkom. Ta se pjesma prosto dogodila. Ja sam trube stavio i u pjesmu “Oka tvoja dva” 1986, pa to niko nije nazivao folkom. Autor sam širokog spektra, radim od Halida Bešlića do nekih drugih izvođača koji, kad je muzika u pitanju nemaju nikakve veze sa njim. Svaka moja pjesma je valentinovska, ne znam da radim klasični folk, ali tu moju ariju narodnjaci okrenu i otpjevaju je na svoj način, a numera sa Stojom je bila zezanje", zaključuje Rizvanbegović.

Ne žive od stare slave

Mnoge popularne grupe iz perioda bivše Jugoslavije i danas žive od stare slave, pa na koncertima uglavnom izvode stare hitove, uz pokoju novu pjesmu. Zijo objašnjava da oni imaju pjesme iz novijeg perioda koje publika voli kao i stare.

"Recimo pjesma “Miriše mi miriše” može stati rame uz rame sa bilo kojom našom numerom koja je nastala 80-tih. Mislim da kao autor nijesam još sve rekao i da imam još pjesama koje mogu da traju kao numere iz 80-tih, a ima i onih koje prosto “pojede trenutak”.

Ranije je bilo mnogo lakše jer nije postojala hiperprodukcija. Danas se album pravi sa jednom pjesmom, a ostale su zatrpavanje. Smatram da mi na albumima imamo kvalitetne pjesme koje su u rangu starih, doduše zrelije jer smo u drugoj priči, ali prosto zbog vremena u kojem živimo ne mogu sve da dođu do izražaja", smatra Zijo.

Bonus video: