Zvijezdu festivala u Dodošima dočekalo jedva 200 ljudi

Piterson je sa svojim nastupom kasnio više od sat vremena, jer se zaglavio u saobraćaju na putu od Kotora gdje je smješten do Dodoša
60 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 06.08.2011. 10:11h

Nadanje organizatora festivala "Na drugoj strani" da će program koji pripremaju za vikend dovesti više ljudi u Dodoše raspršilo se sinoć, kada je u ovoma selu na Skadarskom jezeru nastupila "zvijezda" festivala DJ Žil Piterson.

On je uspio da okupi svega nekoliko stotina posjetilaca, nakon što su dan uoči koncerta organizatori otkazali nastup hrvatskoj pop senzaciji, grupi Lollobrigida koja se prva našla na spisku učesnika još u martu.

Inače večeras publika neće imati priliku da čuje ranije najavljeni "Sevdah baby" koji su takođe zbog raspada finansijske konstrukcije festivala morali na kraju da otkažu nastup.

Piterson je sa svojim nastupom kasnio više od sat vremena, jer se zaglavio u saobraćaju na putu od Kotora gdje je smješten do Dodoša, pa je zato više od dva i po sata za miks pultom bio DJ Mr Gojo.

Autor radijske emisije "Migracije" DJ Gojo kao podrška Pitersonu na sceni je trebao da bude najviše sat i po, makar je tako bilo predviđeno. Oko 23 i 15 došlo je do prekida, koji je izazvao zvižduke u publici, i već tada mnogi su se nadali da će nastaviti da đuskaju uz Pitersona, međutim na bini je ostao Mr Gojo,a uskočio mu je u pomoć Igor Djuranoly koji je trebalo da nastupi nakon "zvijezde" festivala.

Čekajući da Piterson stigne u Dodoše, ova dva DJ su pokušavala da zabave publiku, dok su organizatori pokušavali da saznaju šta je sa Pitersonom. Londonski DJ, pasionirani kolekcionar audio nosača i vlasnik diskografske kuće Brownswood Recording kako je stigao u Dodoše, zauzeo je svoje mjesto trudeći se da svoj dio posla što bolje obavi.

DJ Žil Piterson

Iako, ako je suditi po posjećenosti, publika u Crnoj Gori nije oduševljena njegovim dolaskom, on je oduševljen našom zemljom pa je tako odlučio da svoj boravak produži za još jedan dan.

Slabu posjećenost sinoćnjeg koncerta, kao i uopšte festivala, organizatori nijesu mogli da opravdaju, kao ni to da sem redakcije ND Vijesti, ovaj događaj nije ispratila nijedna novinarska ekipa.

Takođe nije bilo ni organizovanog prevoza koji su zbog finansija takođe morali da otkažu i na svom sajtu, kako nam je rekao jedan od organizatora Mišo Ražnatović, poručili da svima koji žele da posjete Dodoše dođu taksijem.

Galerija

Bonus video: