Otkazan koncert Lollobrigide na festivalu "Na drugoj strani"

Hrvatska pop senzacija “Lollobrigida” neće nastupiti na festivalu “Na drugoj strani” koji je u utorak počeo u Dodošima.
90 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 04.08.2011. 14:24h

Prema riječima organizatora moguće je da će biti otkazani još neki sadržaji.

"Tako smo se radovali dolasku. Gledali smo fotografije tog mjesta i veoma nam se svidjelo, međutim, kako su neki sponzori otkazali organizatorima festivala, nijesu bili u mogućnosti da nas isplate i morali smo da odustanemo od koncerta.

Mi dolazimo sa raznih strana, iz Beča, Zagreba i Slovenije, pa nije moguće da sviramo samo za putne troškove. Veoma nam je žao što je došlo do otkazivanja, ali finansijska konstrukcija se raspala i onda je nastao problem.

Nadamo se da će biti prilike da sviramo u Crnoj Gori, super nam je bilo na koncertu u Podgorici i željeli smo da ponovimo to i u Dodošima. Čak smo i neke nastupe koji su nam nuđeni za taj vikend otkazali upravo zbog festivala “Na drugoj strani” - izjavila je za “Vijesti” Ide Prester, članica benda “Lollobrigida”.

Priču o otkazivanju zbog finansija potrvrdila nam je i direktorica festivala “Na drugoj strani” Vesna Sokolovska -Jovićević.

"Moja je krivica što nijesam do posljednjeg trenutka željela da otkažem nastup “Lollobrigide”, jer sam vjerovala sponzorima koji su nam svakodnevno govorili da će uplatiti novac.

Kompletan ovogodišnji festival radimo na mišiće i sa sopstvenim sredstvima, a željeli smo da napravimo fantastični događaj. Muzicki dio je definitivno najatraktivniji, ali i najskuplji, pa na žalost i taj koji strada.

Meni je kao direktorici festivala najviše žao što je došlo do toga, a moguće je da se do kraja dese još neka otkazivanja iz istih razloga" objasnila je Sokolovska-Jovićević.

Ona tvrdi da se članovi “Lollobrigide” nijesu naljutili zbog otkazivanja koncerta.

" Moguće je da nekima od imena koja sad nijesmo uspjeli da ugostimo napravimo pojedinačne koncerte u okviru kojih bi promovisali naš festival", dodala je ona i otkrila da su imali probleme i sa drugim segmentima, te da je bilo i previše volontera.

" Morali smo da pola volontera pošaljemo kući jer posjeta nije kakva smo se nadali. Velika preprka nam je i mentalitet, ovdje ne postoji festivalska kultura. Očekuje se previše od nas, a lako je kritikovati.

Trebalo bi da nas ljudi makar potpašu po ramenu zbog onoga što radimo jer ovaj festival je od zajedničkog interesa. Lako je reći “slab je festival”, niko ne razmišlja o nama i o tome s kakvim se problemima mi suočavamo.

Ko bi više od nas želio da sve bude perfektno, dajemo maksimum da ovo uspije, međutim, sve zavisi od finansija. Imali smo najbolju namjeru da Dodoši dobiju vodu, struju, ali kad nemamo podršku, nije ni čudo što se ovakve stvari dešavaju", zaključila je ona.

Poznati londonski DJ Žil Piterson će ipak nastupiti.

Dnevni program po planu

Festival “Na drugoj strani” ima i dnevni progrem, koji se, kaže organizatorka, odvija po planu.

" Dnevni programi su u toku, stigao nam je brodić na solarni pogon, tu je bio i prvi ice cream van u Crnoj Gori našeg saradnika Pola iz Engleske, sa su nama NVO CEPROG - Centar za borbu protiv gojaznosti, koji je odradio već dvije radionice.

“Art of Living” su održali drugu joga sesiju, Inicijativa mladih za ljudska prava je imala radionicu i slikarska kolonija je počela sa radom na lokaciji netaknute prirode Skadarskog jezera.

Hajking tura je krenula, ali nažalost ergela konja je morala da krene na pripreme, pa je taj dio programa ostao za sljedeću godinu. Juče smo imali filmski program, prikazivanje naučnih radova ekologa, kao i dječiju teatarsku predstava, tu je i toplo-vazdušni balon, a sinoć je nastupio i makedonski sastav “Superhiks” - ispričala je Sokolovska-Jovićević.

Bonus video: