DJ i producent Vesco Lazovich potpisao ugovor sa moskovskom izdavačkom kućom

Lazovich otkriva da će se dvojac “Swedski 100”, koji čine on i Danilo Novović, uskoro vratiti novom numerom
0 komentar(a)
vesco lazovich, Foto: Privatni album
vesco lazovich, Foto: Privatni album
Ažurirano: 26.07.2011. 17:53h

Podgorički DJ i producent Vesco Lazovich ove godine radi punom parom, pa samim tim u razgovoru za “Vijesti” otkrio je i nekoliko novosti koje mogu bitno uticati na njegovu karijeru.

Njegova izdavačka kuća “Facetious records” skoro je objavila Lazovichev remiks za poznatog britanskog DJ-a Amaze, za numeru “Timeslice”.

Ovaj remiks naći će se na EP-u DJ Amazea, na kojem će se uz originalni singl i Lazovichevu obradu naći i remiks vlasnika izdavačke kuće “Facetious Pit Frosta”

"Dobio sam ponudu od 'Facetiousa' da uradim taj remiks, to sam i odradio, njima se to jako dopalo, pa su odlučili da uvrste to na EP. U pitanju je londonski DJ koji je priznat i poznat u svijetu i svakako da mi je drago da se moj remiks našao na tom izdanju", kaže Lazovich.

“Vendace records” je najveća ruska izdavačka kuća koja objavljuje elektronsku muziku

On je, takođe, potpisao ugovor sa moskovskom izdavačkom kućom “Vendace records”. Kako tvrdi Lazovich, u pitanju je najveća ruska izdavačka kuća koja objavljuje elektronsku muziku.

Interesantno je da je kuća “Vendace records”, čiji je vlasnik poznati ruski producent Pol Vinicki, do sada izdavala samo trance izdanja, od septembra će otvoriti novu izdavačku ponudu u vidu progressive house linije, pa će Lazovich biti jedan od prvih predstavnika nove serije izdanja ove kuće.

"Očekujem i da će Pol Vinicki, vlasnik kuće, remiksovati neku od mojih pjesama. Tako ću konačno doživjeti da čujem nešto svoje u trance fazonu", kaže Vesco

"Na toj novoj etiketi biću predstavljen i kao autor i kao remikser, i mogu samo da kažem da mi je čast što sam dobio poziv od njih, a očekujem i da će Pol Vinicki, vlasnik kuće, remiksovati neku od mojih pjesama. Tako ću konačno doživjeti da čujem nešto svoje u trance fazonu", nije skrivao svoje zadovoljstvo producent iz Podgorice.

Nakon pauze u kojoj su se posvetili solo karijerama, Lazovich otkriva da će se dvojac “Swedski 100”, koji čine on i Danilo Novović, uskoro vratiti novom numerom koja će se najvjerovatnije zvati “Mamurluk”.

Objavljivanje ovog singla uz nekoliko remiksa očekuje se za septembar, a biće snimljen i spot.

Prethodno će biti objavljen prvi singl njegovog partnera Danila Novovića, na kojem je Lazovich radio kao koproducent, a za koji tvrdi da je “jedna od najboljih house traka koja je ikada objavljena u Crnoj Gori”.

"I pored toga što je to njegov projekat, moram se pohvaliti da sam sarađivao sa njim na toj traci. Na to sam jako ponosan, jer mislim da će to biti jedan od najboljih crnogorskih house singlova. Za sada ne smijem da otkrivam puno detalja u vezi sa tim, ali mogu reći da je veliki broj izdavačkih kuća zainteresovan da to objavi. To će najvjerovatnije biti do 15. avgusta", zaključuje on.

Lazovich je istakao i da je skoro objavio remiks pjesme Slavka Kalezića “Muza”, koja se može poslušati na YouTube-u.

Bonus video: