Indigo Pop spreman za nastup na Demofestu, nadaju se finalu

Vuksanović je otkrio da će se on i kolege predstaviti pjesmom "Minut slave", njihovim favoritom sa albuma koji su nedavno snimili u Beogradu
0 komentar(a)
Ažurirano: 26.07.2011. 20:36h

Nastup na Demofestu podgorički Indigo Pop, jedini bend iz Crne Gore koji će se predstaviti u Banjaluci, očekuje u pozitivnoj atmosferi, sudeći po riječima frontmena Borisa Vuksanovića.

"Pripreme je bend shvatio dosta ozbiljno, pa smo se oko svih detalja pozabavili, jer ništa ne prepuštamo slučaju. Samo se nadamo da će to tamo biti sve tehnički dobro ispraćeno. Mada nema potrebe da tako ne bude, dobio sam informaciju da ćemo imati dvije tonske probe", kaže pjevač i gitarista, otkrivši da je upravo tehnički aspekat festivala ujedno i najbitniji za podgorički bend.

I pored toga što se bendovi za nastup na festivalu prijavljuju sa dvije autorske numere, u prvom krugu, u četvrtak veče, izvodiće samo jednu od njih, dok će finalisti imati priliku da pred banjalučkom publikom odsviraju i drugu.

Vuksanović je otkrio da će se on i kolege predstaviti pjesmom "Minut slave", njihovim favoritom sa albuma koji su nedavno snimili u Beogradu, dok će u slučaju prolaska u finalni dio takmičenja izvesti "Krug".

I pored toga što se bendovi za nastup na festivalu prijavljuju sa dvije autorske numere, u prvom krugu, u četvrtak veče, izvodiće samo jednu od njih, dok će finalisti imati priliku da pred banjalučkom publikom odsviraju i drugu

Što se tiče pjesama sa debi albuma Indigo Popa, publika će ipak imati priliku da čuje neke druge za koje bend planira da snimi spotove koji bi najavili predstojeće izdanje. U pitanju je pjesma "Instant anđeo" za koju će prema riječima frontmena podgoričkog benda spot režirati Zoran Marinković Zonjo.

Indigo Pop se i prošle godine prijavio za učešće na Demofestu, tada pod imenom Joker. Na pitanje da li je za ovogodišnji plasman na takmičenje zaslužan napredak benda, slabija konkurencija ili im je novo ime donijelo više sreće, Vuksanović kaže:

"Ovo sada što radimo je potpuno drugačije od muzike kojom smo se predstavili kao Joker. Ne mogu reći da je u pitanju sreća ili slabija konkurencija, jer smo na spisku sto najbolje plasiranih bendova bili dosta visoko, s obzirom na to da se preko 400 bendova prijavilo. Od crnogorskih bendova mislim da je pored nas samo Fetah Vibration bio u prvih sto, i to u drugoj polovini spiska. U svakom slučaju, to što smo poslali ove godine je miljama daleko od materijala koji smo slali lani. Moderniji je zvuk prije svega, pa je vjerovatno to u pitanju".

Ovogodišnji Demofest počeće u srijedu i trajaće do 29. jula, a uz takmičarske bendove u revijalnom dijelu festivala nastupiće Tricky, Kelis i Skindred.

Neće igrati kladionicu

Vuksanović tvrdi da se ne opterećuje velikim očekivanjima, ali se nada da bi njegov bend mogao da prođe u finale takmičenja, što bi, kaže, bio veliki uspjeh. Na pitanje da li, sudeći po imenima članova žirija, može da procijeni šanse za to, on kaže da je sve otvoreno.

"Koliko sam vidio tu su samo dva od pet strogo muzičkih imena - Nikola Vranjković i Vasil Hadžimanov. Njihov ukus bih mogao da nagađam kakav je, ali za ove ostale ne znam šta bi im se moglo svidjeti.

U svakom slučaju, imena nam nisu mnogo značila. Pobjednici prošlih godina nemaju nikakve veze međusobom, pa se ne može reći da jedan tip bendova prolazi bolje od drugih, već je svake godine posebna priča. Tako da ne bih na kladionicu tu ništa igrao", kaže Vuksanović.

Bonus video: