"Zabranjeno pušenje" najposjećenije, publika "iskulirala" kišu

Večeras nastupaju H.A.N.T., The Dojka, Bolesna štenad, Elemental , Kanda, Kodža i Nebojša, Partibrejkers i Dubioza kolektiv
81 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 24.07.2011. 14:46h

Uprkos kiši koja je pratila drugi dan Lake festa i zahvaljujući kojoj je dobio nadimak crnogorski Glastonberi, u subotu je na Krupcu je bilo osjetno više posjeticala, nego prve večeri.

Tako je koncert "Zabranjenog pušenja" bio najposjećeniji u prva dva dana festivala, a sarajevski bend je imao sreću i sa vremenom, pa njegov jednoipočasovni nastup, tokom kojeg je, uz horsko pjevanje i oduševljenje u publici, izveo izbor svojih hitova, protekao bez padavina.

Frontmen grupe Sejo Sexon nije zaboravio ni pomen kontroverznoj britanskoj pjevačici koja je preminula toga dana.

Koncert "Zabranjenog pušenja" bio najposjećeniji u prva dva dana festivala, a sarajevski bend je imao sreću i sa vremenom

"Danas je bila velika kiša, nebo je plakalo za Ejmi Vajnhaus – kazao je a zatim zamolio slušaoce da svi upale “mobitel ili upaljač, neko malo svjetlo kakvo je ona bila u ovoj sapunici od muzike danas”.

Kako je publika od početka do kraja koncerta pjevala u glas s njim, Sexon je prije nego što je napustio binu zaključio da ne mora brinuti za budućnost svoj benda.

Ekipa Pušenja je zatim ostala u bekstejdžu skoro do kraja nastupa beogradskog Sunshinea, koji za dva sata otprašio repertoar čija su okosnica bile numere, kojima se sastav proslavio devedesetih godina.

Nakon pregrupisavanja ispred bine Baneta i kolege je dočekala bučna i razigrana masa (iako je nakon Pušenja jedan dio posjetilaca napustio koncertni prostor, oni koji su ostali su dobrim raspoloženjem i skakanjem nadomijestili njihovo odsustvo).

Ni kiša nije pokvarila doživljaj, do dva i po sata iza ponoći, ispred bine se guralo mnogo mokrih ljudi sa jednakom količinom energije kao i šestočlani bend na sceni.

A kada nije padala kiša, padalo je pivo, iz plastičnih čaša koje su iz ruku posjetilaca česti završavale u zraku, a stizale i do bine.

Ranije te večeri svoj drugi koncert u Crnoj Gori imao je E-Play. Želja članice sastava Maje Cvetković da kiše stane, koju je izrazila prije nastupa je djelimično ispunjena, iako su počeli po pljusku, Beograđani su završili koncert bez padavina.

E-Play - crnogorska publika zanimljiva

"Super je bilo, a i dosta je ljudi, s obzirom da je padala kiša pa sam mislila da će ih biti manje. Valjda im se dopalo, iako je bilo komentara zašto nismo neke druge pjesme izveli, koje fanovi više vol. Nadam se da ćemo uskoro, ili bar sljedeće godine obići više gradova Crne Gore jer je publika veoma zanimljiva", kazala je za "Vijesti" članica E-Playa Maja Cvetković.

Kada je u pitanju rad njenog benda, aktuelan je album “Drago mi je što smo se upoznali”.

Distribucija u regionu ne funkcioniše, i odlučili smo da budemo u skladu sa vremenom. Kad već postoje torenti, bolje da sam postaviš album", kazala je Maja

"Objavili smo prvo fizičko izdanje, pa smo ga stavili na besplatan download na exitmusic.tv, gdje može da se preuzme u mp3 formatu. U prvih par mjeseci imali smo 17 hiljada downloada, čak smo od Exita dobili plaketu za srebrni tiraž. U odnosu na dvije hiljade odštampanih primjeraka albuma, to je super jer svako na svijetu može da dođe do naše muzike. To je naš cilj, da širimo muziku, da se ona čuje. Distribucija u regionu ne funkcioniše, i odlučili smo da budemo u skladu sa vremenom. Kad već postoje torenti, bolje da sam postaviš album", kazala je ona i dodala:

"Uradili smo spot za “Dobru priliku”, pjesmu koja otvara abum. Trebalo bi sad da se montira, a izaći će u septembru. Iako je to četvrti spot sa ovog albuma, planiramo da ih uradimo još nekoliko. Takođe, u planu je da sviramo što više i da počnemo da radimo nove pjesme."

Druge večeri prodato oko četiri hiljade litara „nikšićkog piva“

Iako su cijene hrane i pića povoljne, način kupovine artikala je neobično uređen: prvo se uzimaju bonovi koji se zatim mijenjaju za željeno piće.

Ono na šta posjetiocima niko nije skrenuo pažnju je da za svaki dan važe posebni bonovi, a neiskorišćeni se ne mogu vratiti niti zamijeniti.

Neiskorišćeni bonovi se ne mogu vratiti niti zamijeniti

Tako, ako imate bonove od prethodnih večeri danas ih možet baciti.

U Nikšiću je toplije nego juče

Dnevna temperatura je 23 stepena, a kiša, bar za sad ne pada.

Prethodni dan je protekao u znaku zimskih odjevnih predmeta - kišobrani, cerade, jakne, čizme…, a bio je i veliki broj onih za ovaj period velika hladnoća nije odvratila od ljetnjeg stajlinga.

Iako je broj posjetilaca bio veći nego u petak, u nikšićkoj bolnici je bila manja gužva.

Ekipa ove ustanove koja na Krupcu pruža prvu pomoć posjetiocima, dopremila je svega dvoje teško alkoholisanih.

Ukupan utisak nakon dva dana je da je Lake prvi pravi rok festival u Crnoj Gori ikada.

Uprkos tome što im organizatori nisu obezbijedili smještaj u Nikšiću odziv domaćih medija je sramno mali.

Početak u 17.10

Najavljeni program pretrpio je ukupno tri izmjene. Autumn For Free je otkazao još prije više od mjesec dana, a Urban tri dana pred nastup zbog bolesti gitariste.

Po riječima, Marije Vujović, portparolke Lake festa, Autumn će biti pozvan i sljedeće godine, poput ostalih domaći bendovi koji ovog puta nisu dobili priliku.

I Urban će, dodala je, biti rado viđen gost 2012.

Veče uoči svog nastupa, nešto iza 23 časa, dolazak u Nikšić je otkazao Fetah Vibration.

Veče uoči svog nastupa dolazak u Nikšić je otkazao Fetah Vibration

Frontmen benda Fetah Mahmutović u SMS-u je najavio da nije znao da li uopšte nastupa na festivalu, pa su zbog toga neki od članova njegovog benda zakazali druge svirke.

"Organizatori su iznenađeni činjenicom da je Feto otkazao svoj nastup i žao nam je što sinoć nije nastupio na festivalu, kako je bilo predviđeno", kazala je Vujović.

Fetah Vibration je bio je dio pomotivne kampanje Lake festa. Ime ovog sastava nalazi se na ulaznicama i reklamnim bilbordima širom Crne Gore.

Večeras od 17.10 nastupaju H.A.N.T., The Dojka, Bolesna štenad, Elemental , Kanda, Kodža i Nebojša, Partibrejkers i Dubioza kolektiv.

Galerija

Bonus video: