Drugi dan Lake festa: Human, Nagual, Manisent i mentalnost, E-play...

Želja članice sastava Maje Cvetković da kiše stane je ispunjena, pa je bend svoj drugi crnogorski nastup počeo baš kad je kiša stala
51 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 23.07.2011. 19:53h

Sa sat i po zakašnjenja i sa prvi zracima sunca nakon dvočasovnog pljuska Human je otvorio drugi dan Lake festa.

Njihov polučasovni set ispratio je mali broj posjetilaca koji su tek počeli da pristižu.

"Festival je, prije svega, baš dobro organizovan, čini nam se da je sve super osmišljeno i organizovano, program je dobar, i bolje je nego na nekim festivalima koji iza sebe imaju ko zna koliko godina. Slušali smo i ostale bendove, to je ta rok priča i ko je voli treba da dođe ovdje", kazao je nakon svirke Enver Kikić, a zatim pričao i o onome šta od Humana možemo očekivati u budućnosti:

"Imamo planove u pravcu snimanja novog albuma, promocije postojećega i snimanja novog spota. Potrudićemo se da snimimo ozbiljniji spot za pjesmu sa prvog albuma Never Fall Down (Etno), i na tome trenutno radimo, što nije jednostavno kada to organizuju samo tri čovjeka i sa malo novca..."

Prvi javni nastup nikšićkog Naguala

Nikšićki Nagual je prvi večeras napravio žurku ispred bine, a iako mu je bio premijerni javni nastup, bend je predstavio šest autorskih kompozicija, od kojih su dvije već snimljene.

"Svi smo mi ranije svirali u nekim bendovima i iskusni smo u tom smislu. Ipak, ovaj bend, ova postava i ove pjesme su prvi put predstavljeni. Sve u svemu utisci su pozitivni, malo sam ja kiksao sa glasom, što se dešava kada se čovjek ne zagrije, za šta nije bilo mnogo vremena", kazao je za "Vijesti" Vlado Perišić, frontmen Naguala, koji je uprkos javnom debiju ispratio, za početak programa veliki broj bučnih slušalaca.

Vlado Perišić

To je Perišić prokomentarisao riječima:

"Vjerovatno zbog toga što smo, kao što sam već rekao, svi svirali u drugim bendovima, neki od ljudi u publici su bili na našim probama, a imamo i dvije pjesme koje su okačene na YouTube-u. Ostale četiri koje smo odsvirali niko nikada nije čuo. Nije bilo previše ljudi, ali opet jeste i bili su dovoljno glasni, osjetili smo "fidbek" što nam je veoma važno."

Na pitanje, hoće li Nagual još nešto snimiti uskoro, on je kazao:

"Imamo već gotov album, ali pošto je naš prijatelj Ivan Perović koji radi stejdž menadžment na festivalu, otišao za Beograd, njegov studio je prekinuo sa radom do daljnjeg, pa ćemo se okrenuti svirkama."

O Lake Festu sve najbolje

Kao i svi ostali sagovornici "Vijesti", o Lake festu je kazao sve najbolje.

"Ništa novo neću reći - odavno ovako nešto treba da se desi u ovom gradu, i u ovoj državi. Od same organizacije do odabira izvođača, i s obzirom na to da se održava prvi put, Lake fest je odličan", zaključio je on.

Ispunjena želja - kiša stala

Nakon beogradskog sastava Manisent i mentalnost, na binu je izašao beogradski E-Play.

Želja članice sastava Maje Cvetković da kiše stane je ispunjena, pa je bend svoj drugi crnogorski nastup počeo baš kad je kiša stala.

"Mi se uvijek odazovemo kada nas neko pozove i cilj nam je da sviramo što više. Ovo nam je prvi put u Nikšiću i jedva čekamo da vidimo kakva će publikka da bude – kazala je za "Vijesti" prije svirke Maja Cvetković.

Kišni, gotovo zimski, drugi dan Lake festa se nastavlja svirkama Autogenog treninga, Zabranjenog pušenja i Sunshinea.

Galerija

Bonus video: