SVE O FESTU

Danas počinje Lake fest!

Saznajte sve što vas interesuje o kampu, sportskom i umjetničkom programu, sajmu knjiga, prevozu, obezbjeđenju i ulaznicama
0 komentar(a)
Ažurirano: 22.07.2011. 05:42h

Nastupom crnogorskog benda „Off duty“, na jezeru Krupac u Nikšiću počine prvi „Lake festival“, koji će tokom festivalska dana okupiti preko 20 izvođača kako iz Crne Gore tako i sa prostora nekadašnje Jugoslavije, navodi se u saopštenju organizatora.

Tokom prvog dana publika će uživati u repertoaru bendova „Shin Ei“, „Pankreas“, banjalučki „Postscripum“, „Zoster“, „Letu Štuke“ i beogradski „Darkwood dub“.

Na sceni Lake festivala do 24. jula zasviraće i bendovi „Human“, „Nagual“, „Maniset“, „Gomila nesklada“, „E play“, „Autogeni Trening“, „Zabranjeno pušenje“, „Sunshine“, „Fetah Vibration“, „Hant“, makedonski sastav „The Dojka“, „Bolesna štenad“, a za samu završnicu festivala ostavljeni su nastupi „Elementala“, „Kande Kodže i Nebojše2, „Partibrejkersa“, i „Dubioze kolektiva“.

Rajder liste

Organizatori kažu da , iako su popularni i traženi u regionu, brojne zvijezde ovogodišnjeg Lake festa, bile su veoma skromne kada su u pitanju čuvene rajder liste.

Osim tehničkih detalja nastupa koji podrazumijevaju obezbjeđivanje potrebne tehničke i muzičke opreme, koji su gotovo za sve sastave isti, članovi bendova koji će posjetiti festival na Krupcu bili su veoma jednostavni i ne previše zahtjevni kada je u pitanju njihov boravak u Nikšiću.

Osim svježih sokova, dobrog i kvalitetnog piva i vina, većina izvođača je tražilo da ih u prostoru iza scene sačeka činija svježeg voća, i velike količine negazirane vode, prije, tokom i nakon nastupa.

Umjetnički segment festivala

U umjetničkom dijelu Lake festivala, predstaviće nekoliko istaknutih umjetnika.

Osim svježih sokova, dobrog i kvalitetnog piva i vina, većina izvođača je tražilo da ih u prostoru iza scene sačeka činija svježeg voća

Profesori na Akademiji umjetnosti u Novom Sadu, Dragan Živančević, Dragan Matić i crnogorski umjetnici Adrijana Gvozdenović, Jovo Petričević i Maša Jovović prikazaće instalacije na vodi, dok će Slobodanka Rićko Mićunović prirediti umjetnički performans.

U programu će učestvovati i Igor Rakčević koji će publici prikazati video projekciju na vodi. Tokom festivala u Montenegro Pabu u Nikšiću biće održana i predavanja na temu „Land art“. Umjetnički program festivala odvijaće se tokom subote i nedjelje.

Sportski program festivala

U sportskom segmentu festivala u saradnji sa Sportskim savezom Unioverziteta Crne biće organizovano nekoliko aktivnosti.

U terminu od 16 do 17 sati biće organizovano takmičenje u skokovima, a pravo učešće imaju svi posjetioci festivala.

Tokom festivala planirano je održavanje revijalne utakmice u malom fudbalu između medija i izvođača na festivalu.

U terminu od 17 do 18 sati, za sve ljubitelje fudbala biće organizovane partije malog fudbala (3 na 3), i odbojke.

Tokom festivala planirano je održavanje revijalne utakmice u malom fudbalu između medija i izvođača na festivalu.

Sajam

Organizacija festivala u saradnji sa dvije renomirane izdavačke kuće: Media system iz Crne Gore i Logos Art iz Beograda, osmislili su Mini sajam knjiga.

Mini sajam knjiga će se održati na lokaciji Jezera Krupac- centru dešavanja festa.

Na Sajmu će se predstaviti izdavačke kuće iz više zemalja regiona.

Ovo je prilika da u Nikšiću posjetioci Sajma do svoje omiljene knjige dođu po pristupačnim cijenama jer su izdavači najavili da će svoja izdanja prodavati uz značajne sajamske popuste.

Na Sajmu će se predstaviti izdavačke kuće iz više zemalja regiona.

U okviru Sajma održaće se niz promocija kako izdavačkih kuća tako i njihovih izdanja, a to je dobar povod da čitaoci na licu mjesta upoznaju neke od svojih omiljenih pisaca.

Mini Sajam će biti otvoren za posjetioce od 10 do 20 h sva tri dana trajanja festa.

Kamp

Posjetioci festivala osim smještaja u hotelima, hostelima i privatnim sobama, moći će da koriste i festivalski kamp, i moto kamp.

Kamp se nalazi u liniji sa koncertnim prostorom a dijeli ih 5 do 10 minuta lagane šetnje.

Smještaj je besplatan, ali je potrebno da kamperi ponesu svoju opremu.

U kampu su postavljeni tuševi i WC kabine, kao i šank na kome se može kupiti piće i hrana.

Kamp se nalazi u liniji sa koncertnim prostorom a dijeli ih 5 do 10 minuta lagane šetnje.

Vanredni autobusi do Lake-a

Tokom trajanja Lake festivala sa željezničke stanice u Nikšiću biće organizovane posebne linije koje će prevoziti sve posjetioce do Jezera, cijena karte je 1 euro i biće non stop u cirkulaciji, piše u saopštenju organizatora.

Nakon završetka koncerata, oko dva sata iza ponoći, biće organizovan autobuski prevoz do Podgorice, a cijena karte iznosiće 2,5 eura.

S obzirom na najavljen veliki broj posjetilaca organizacija festivala preporučuje svim posjetiocima parkiraju svoja kola u gradu i iskoriste autobuski prevoz kako se ne bi stvorila gužva na prilazu Jezeru.

Nakon završetka koncerata, oko dva sata iza ponoći, biće organizovan autobuski prevoz do Podgorice, a cijena karte iznosiće 2,5 eura.

Vožnja sopstvenim automobilom i taksijem može potrajati mnogo duže od eventualnog pješačenja ili prevoza autobusom.

Automobili se mogu parkirati u kompleksu koji se nalazi u dijelu Topola, nedaleko od festivalskog kampa i koncertnog prostora. Broj mjesta je ograničen.

Obezbjeđenje festivala

Jedan od najbitnijih segmenata festivala je obezbjeđenje, kako posjetilaca na koncertnom prostoru, tako i publike u kampu i moto kampu.

Na obezbjeđenju cijele menifestacije uz veliku podršku Agencije Securitas i Opštine Nikšić angažovano je preko 240 ljudi.

Na obezbjeđenju cijele menifestacije uz veliku podršku Agencije Securitas i Opštine Nikšić angažovano je preko 240 ljudi.

Posebnu zahvalnost festival duguje opštiskim vlastima koje su prepoznale kvalitet festiala i uložile dodatne napore u riješavanju pitanja bezbjednost same manifestacije.

Na terenu festivala će dežurati vatrogasna služba, služba hitne pomoći.

Ulaznice

Tokom cijelog trajanja festivala, publika će moći na samom ulazu kupiti ulaznicu za festival.

Za sva tri dana festivala karta će koštati 15 eura, dok je cijena jednodnevne ulaznice 6 eura.

Preporučujemo za Vas