stiže zamjena

Damir Urban: Izvinjavam se svima, Lake Fest je bio prava prilika

Što se festivala tiče, nećemo se vidjeti do sljedeće godine, ali se nadam da ćemo posjetiti Crnu Goru i prije toga, na neki drugi način, rekao je Damir
0 komentar(a)
Ažurirano: 19.07.2011. 19:48h

Sve one koji su sa nestrpljenjem čekali prvo gostovanje Damira Urbana & 4 u Crnoj Gori, u sklopu prve večeri Lake Festa, razočarala je vijest da je njihov nastup otkazan.

Kako je u razgovoru za "Vijesti" otkrio Urban, gitarista Luka Toman je dobio boginje, pa je bend prinuđen da odloži sve muzičke aktivnosti i planove grupe na bar desetak dana.

Ne bih pristao na opciju da za jedan dan uvježbamo nekoga, kaže Damir

Bez gitariste bi to bila prevara

Popularni pjevač kaže da mu je žao zbog propuštene prilike da sa svojim bendom konačno, prvi put u karijeri, nastupi u Crnoj Gori.

"Nama je već odavno želja da dođemo u Crnu Goru, a ovaj festival je bio, u svakom pogledu, idealna prilika da se pokažemo u punom svjetlu i da na pozitivan način otvorimo vrata. Nažalost, ovo nije idealan početak, ali sam siguran da ćemo, kad dođe vrijeme za koncert, svi zaboraviti ovu nezgodu", rekao je.

Ekipa Lake Festa je već krenula u pregovore sa novim izvođačima

"Doći u bilo kojoj drugoj verziji, bez Luke Tomana koji je glavni instrumentalista u bendu, bi po mom mišljenju bila prevara prema publici koja nas prati, zna naš zvuk i očekuje s punim pravom da vidi i čuje ono zbog čega je platila kartu. Ne bih pristao na opciju da za jedan dan uvježbamo nekoga", kaže nekadašnji vokalista kultnog hrvatskog benda Laufer.

I pored neuspjelog prvog pokušaja, Urban ipak smatra da će uskoro imati priliku da se upozna sa crnogorskom publikom.

"Što se festivala tiče, nećemo se vidjeti do sljedeće godine, ali se nadam da ćemo posjetiti Crnu Goru i prije toga, na neki drugi način", zaključio je on.

Čeka se novo ime

Iz organizacije Lake Festa je saopšteno da je zbog bolesti gitariste, bend bio primoran da osim Nikšića otkaže nastup i u Dubrovniku.

Ekipa Lake Festa je već krenula u pregovore sa novim izvođačima, koji bi mogli da na neki način nadomjeste izostanak Urbana, a novo ime koje će nastupiti prvog dana festivala 22. jula biće poznato već u srijedu, stoji u saopštenju.