Rambo Amadeus: Volio bih da se moji klinci sa mnom takmiče u jedrenju

Rambo tvrdi da je njegov trenutni repertoar plod mukotrpnog rada sa šestočlanim bendom “Mutant dens”
94 pregleda 0 komentar(a)
Rambo Amadeus, Foto: Facebook
Rambo Amadeus, Foto: Facebook
Ažurirano: 18.07.2011. 12:15h

Koncertom na otvaranju Belefa Rambo Amadeus je zaokružio ovu radnu godinu i odlučio da ode na zasluženi godišnji odmor. I ovog ljeta on će se sa porodicom preseliti u kuću u Herceg Novom.

"Već početkom iduće nedjelje idem na more. Kada dođu vrućine, ja svoju bazu selim u Herceg Novi. Svi klinci idu sa mnom i onda se pripremamo za jedrenje. Radim na tome da i oni počnu samostalno da jedre kako bismo mogli svi da se takmičimo. Od 5. do 10. avgusta veoma mi je važno takmičenje u jedrenju na Golupcu. Takmičiću se tamo na svom “Mikrotoneru”. Konkurencija je sve jača u toj disciplini, sa mnom se sad takmiči i Luka Tošić, evropski prvak u klasi “laser”. Koncertnu turneju imaću u periodu od 28. jula do 4. avgusta", priča Rambo za "Blic".

Rambo tvrdi da je njegov trenutni repertoar plod mukotrpnog rada sa šestočlanim bendom “Mutant dens”, u kom, pored njega, kao gitariste, nastupaju bubnjar, basista, klavijaturista, trubač, saksofonista i Vi Džej.

"Mnogo mi znači što su me zvali organizatori iz Belefa, to mi je kompliment. To na neki način znači prestanak mog andergraund djelovanja i ulazak na mejnstrim kulturnu mapu Beograda. Moj repertoar je kompleksniji nego ikad, šou je razrađeniji i zabavniji nego ikad. To je neka vrsta multimedijalnog kabarea sa velikom dozom onoga što nazivam edutejment. Dakle entertejment plus edukacija, spoj zabave i pouke, što bi rekli stari filozofi. Prije mene je neslavno na Kalemegdanu nastupala Ejmi Vajnhaus, ali ja nemam nikakav problem sa tim. Premda smatram da je ona jedna autentična umjetnica, ja nemam potrebu da svoju unutrašnjost impregniram opojnim sredstvima. Nekada se desi kada sam umoran da popijem kombinaciju burbona i kisele vode. To me osvježi i razbudi. Pivo ne pijem jer mi usporava reflekse. U svakom slučaju, napravili smo dobar koncert sa repertoarom koji traje oko dva sata. „Mutant dens orkestar“ je zapravo bend koji svira nekakav mutirani disko", kaže Rambo Amadeus.

Bonus video: