Hadžimanov: Album je fanki, svjež, organski i električan

“Vidimo se” sadrži sedam numera, kao i bonus remiks singla "Nešto sasvim izvjesno" sa kojim je Damjan Eltek pobijedio na nedavnom Exitovom konkursu
213 pregleda 0 komentar(a)
Darkvuddab, Foto: Exitmusic.rs
Darkvuddab, Foto: Exitmusic.rs
Ažurirano: 04.07.2011. 19:14h

Beogradski sastav Darkwood Dub objavio je album "Vidimo se", koji se u elektronskom formatu može besplatno preuzeti na exitmusic.tv, dok će fizičko izdanje tokom ljeta objaviti izdavačka kuća "Odličan hrčak".

"Album nosi taj naziv iz nekoliko razloga. Jedan je zbog omota, jer kao što se može primijetiti, vidimo se na njemu. Drugi je zbog toga što se osluškuje, vidi, može da se primijeti da je ovo izdanje dosta drugačije od prethodnih, što zbog mog dolaska u bend, što zbog godina i drugih raznih faktora", objašnjava istaknuti džez muzičar Vasil Hadžimanov, koji se 2008. priključio bendu u ulozi klavijaturiste.

"Mislim da je Darkwood Dub ona vrsta benda koji ne može da se kategorizuje. Ako si prethodna izdanja nekako i mogao da svrstaš negdje, mislim da ovo ne možeš nikako. Svježe je, novo, eklektično, organsko, ima elektronike, fanka, džeza, soula, svega i svačega", pokušao je Hadžimanov da opiše zvučnu sliku novog albuma.

“Vidimo se” sadrži sedam numera, kao i bonus remiks singla "Nešto sasvim izvjesno" sa kojim je Damjan Eltek pobijedio na nedavnom Exitovom konkursu.

U pitanju je sedmo studijsko izdanje beogradske skupine koja je svoju diskografsku karijeru započela 1994. albumom "Paramparčad".

Članovi sastava Darkwood Dub su: Dejan Vučetić (vokal), Miki Ristić (bas), Bojan Drobac (gitara), Lav Bratuša (bubnjevi) i Vasil Hadžimanov (klavijature).

Na Egzitu nastupaju dva puta

Dva koncerta na Exitu Na ovogodišnjem Exit festivalu, koji će se održati od 7. do 10. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu, Darkwood Dub će nastupiti čak dva puta.

Prvog dana festivala nastupiće prije kanadskih indie rok zvijezda Arcade Fire na glavnoj bini, a tri dana kasnije zasviraće i na Exit Music Live stejdžu.

"Uigrali smo se na ovoj Jelen top 10 turneji na kojoj smo bili i spremni smo da pružimo maksimum, a na Exitu smo na domaćem terenu. Publika će imati priliku da čuje nekoliko novih kompozicija, a na Exit Music Live stejdžu ćemo izvesti cijeli prvi album. To će ujedno biti dobra prilika da se čuje razlika između benda tada i danas", otkrio je Hadžimanov.

Bonus video: