White Field fest: Pomoglo jedino Ministarstvo turizma sa 2.000 eura

“Kada smo ovo preživjeli, naša grupa entuzijasta i volontera će uspjeti da prevaziđe sve probleme"
0 komentar(a)
Ažurirano: 03.07.2011. 18:43h

"Kad sve prođe bez problema osjećaj je najbolji. Najveći utisak je ipak da kiša nije pokvarila nego je dodala energiju. Da toliko ljudi u Bijelom Polju bude na ulici po kiši, a onda izađe bez kišobrana da igra i dijeli energiju sa Incognitom, to je impresivno", kažao je za "Vijesti", dan nakon festivala, njegov direktor Mirko Rakočević.

Ipak, nije da nije bilo problema, a on je došao u najgorem trenutku, na početku nastupa Incognita.

Na pitanje šta se desilo nakon treće pjesme zvijezde festivala, Rakočević je objasnio da je kiša koja se ulila na binu napravila tehnički problem i prouzrokovala prekid od petnaestak minuta.

Organizatori pokušali da izbjegnu najveći pljusak

Program je počeo pola časa ranije, pošto su, kako je kazao, organizatori probali da slušajući savjete meteorologa izbjegnu najveće nevrijeme.

"Imali smo informacije da će najveći pljusak biti iza 23 časa, a da će prije toga biti nešto mirnije vrijeme i zato smo počeli ranije. Međutim, desilo se da je kiša padala sve vrijeme, ali ništa nije poremetila, i mislim da je to bio koncert nad koncertima ikada ne samo u Bijelom Polju i na sjeveru, već i u velikom dijelu Crne Gore."

Organizatori su uoči festivala najavili besplatni kamp u kojem, možda i zbog lošeg vremena, nije bilo nikog i besplatni organizovani prevoz iz nekoliko crnogorskih gradova, koji nijesu uspjeli da realizuju.

Pomoglo jedino Ministarstvo turizma

Na pitanje kakvu su pomoć dobili od opštinskih i državnih institucija, Rakočević je kazao da je sve uglavnom ostalo na obećanjima.

"Jedino nam je Ministarstvo turizma uplatilo dvije hiljade eura, i na tome smo im veoma zahvalni" - kazao je i dodao da je uprkos čestim pričama državnih institucija o ulaganju u sjever “stanje na terenu nula”.

Tradicija festivala neće biti prekinuta

Tradicija džez festivala, po njegovim riječima, neće biti prekinuta:

“Kada smo ovo preživjeli, naša grupa entuzijasta i volontera će uspjeti da prevaziđe sve probleme i objasni institucijama i javnosti da je ovo što radimo veoma značajno za Bijelo Polje, sjever i našu državu.”

Rakočević nije htio da kaže koliko je koštao dolazak Incognita, ali je otkrio da je za dvije hiljade eura državne pomoći mogao da obezbijedi ketering za ovu grupu u garderobi.

Galerija

Bonus video: