Incognito pobijedili kišu, publika mokra ali zadovoljna

"Trebalo bi da se izvinim zbog kiše, ali neću jer je to priroda, divna stvar", rekao je Blui, i jedanaestočlani sastav Incognito je zasvirao
64 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 03.07.2011. 13:03h

U završnici White Field Jazz festivala Incognito je uspio da nakon dva dana „življenja džeza“ popuni prostor ispred bine na bjelopoljskom gradskom trgu, uprkos kiši koja je od jutra hvatala zalet.

Dragoljub Đuričić koji je nastupio umjesto ranije najavljenog White Field benda ni antidodolskim ritmovima, kako ih je kasnije nazvala voditeljka programa Ljiljana Sađil, nije uspio da spriječi ubrzavanje padanja kiše.

Pljeskalo se i skakalo uz neumorne bubnjeve Đuričića i kolega na sceni. Ipak, ispred njega je bio brisani prostor sa svega par 'skakača' i to pred kraj, jer je slušaoce kiša otjerala pod tende okolnih lokala.

„Hvala vam što ste ostali sa nama na kiši, to nam mnogo znači“, poručio je Blui

Tek što su funky melodije počele da pozivaju za ples na kiši desilo se ono što su do tada organizatori uspješno izbjegavali, otkazivanje opreme.

Jednako mokri, sa i bez kišobrana

Petnaestak minuta, oko bine trajalo je vanredno stanje, muzičari su kulirali pod svjetlima reflektora, a zatim se opet prihvatili instrumenata ili mikrofona.

Bjelopoljci su imali čast da prvi čuju novog člana benda koji je ulogu jednog od četiri vokala preuzeo bez ijedne probe.

Otprilike u isto vrijeme kada je poznavo na dizanje ruku, prostor ispred bine počeo da se puni da bi do kraja bio ispunjen plesačima, koji su sa kišobranom ili bez njega, bili jednako mokri.

Nakon prvog poklona publici u 23.15, Blui je odlučio da ipak, prije nego što ode na rođendan svoje majke, džez festival pretvori u fanki džez festival, i u to svrhu namijenio naredni instrumental, a zatim je na red došlo predstavljanje i još malo pjesme.

„Hvala vam što ste ostali sa nama na kiši, to nam mnogo znači“, poručio je Blui.

Zatim je predstavio Ujedinjene nacije Incognita, muzičare iz Škotske, Njemačke, Jamajke, Trinidada i Tobaga... čak i 'funkiest Jew in the world', klavijaturistu Meta Kupera, koji je svirao u Bijelom Polju, iako mu je umrla baba.

Don't you Worry 'Bout a Thing, bila je posljednja, a zatim je su izbođači, prije ponoći, napustili scenu praćeni zvucime rege himne One Love.

Galerija

Bonus video: