White Field festival

Obrovac zadovoljna prvim nastupom u Crnoj Gori

Pozdravljajući publiku uoči nastupa, Obrovac je kazala da je lakše pjevati u ovoj državi jer Crnogoraca ima manje od Hrvata, čak i od Slovenaca
95 pregleda 0 komentar(a)
Tamara Obrovac, Foto: Boris Pejović
Tamara Obrovac, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 02.07.2011. 17:41h

Hrvatska muzičarka Tamara Obrovac u svojim pjesmama spaja zvuke rodne Istre i džeza i tu svoju interesantnu kombinaciju premijerno predstavila publici u Crnoj Gori na otvaranju White Field Jazz festivala.

"Prvi put nastupam javno u Crnoj Gori jer je prošla svirka bila za zatvoreni krug ljudi, na Plavnici povodom Dana nezavisnosti Hrvatske prije dvije godine, tako da je ovo premijera. Sviđa mi se ova inicijativa, bitno je donijeti novu vrstu muzike u sredinu koja na nju još nije navikla, a takođe i dislocirati događanja iz centra jer čini mi se da vi imate sličan problem kao Hrvati - sve se odvija u glavnom gradu. Publika je super, vidim da još nije navikla koncentrisano da sluša, ali to nismo ni očekivali i radosni smo što smo doprinijeli ovoj hvale vrijednoj akciji. Nadam se da nije bilo previše komplikovano slušati istarski džez, a po reakciji čini mi se da nije", izjavila je za Vijesti.

Pozdravljajući publiku uoči nastupa, Obrovac je kazala da je lakše pjevati u ovoj državi jer Crnogoraca ima manje od Hrvata, čak i od Slovenaca.

Na pitanje da li je i publike bilo srazmjerno manje u odnosu na njene koncerte u rodnoj zemlji ona je odgovorila:

"Dva su Slovenca u mom bendu i godinama se sa njima šalim kako Slovenaca ima još manje nego Hrvata, a sada kada smo došli u Crnu Goru vidjeli smo da i od njih postoje malobrojniji. Ne bih rekla da je publike bilo manje. Puno je i vidi se da grad živi, iako nije ni na moru ni metropola", rekla je Obrovac.

Preporučujemo za Vas