Rambo na White Field festu svirao muziku za ples i razmišljanje

Izjavivši da je obećao da će završiti svirku u terminu koji odgovara TV prenosu, legenda regionalne muzike je napustila binu 33 minuta nakon ponoći
0 komentar(a)
Rambo Amadeus, Foto: Boris Pejović
Rambo Amadeus, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 02.07.2011. 06:53h

"Priđite slobodno, Rambo svira muziku za ples i razmišljanje. Nemojte se stidjeti, ne morate ništa ni da poručite“, pozvao je Svjetski Mega Car Bjelopoljce da popune do tada prazna prva tri reda ispred bine, a zatim, kao glavna zvijezda prve večeri White Field Jazz festivala zapjevao „to smart for rock'n'r, stupid for jazz“.

Uslijedio je dvoičasovni nastup jedne od najvećih koncertnih atrakcija u regionu po poznatom receptu Antonija Pušića – starije i nove pjesme čije su izvedbe pune improvizacija i muzičkih citata, a između malo priče kroz koju, uz svoj čuveni smisao za humor, komentariše aktuelne društvene pojave.

FGM, pa Operater i onda, kako reče, uspavanka za televizijsku publiku – inspirisana Brankovim gusarima, oda o devet depresivaca koji su skončali od viskija, droge, masne hrane, nedostatka fejsbuka... i ženidbe.

Zatim malo o čudnim računicama bankarskog sektora u cilju da se radniku odere koža s leđa, Ljubičica, Beton i tako redom...

"Ja sam star čovjek..."

Ovoga puta se manje plesalo, a više razmišljalo, par stolova ispred bine ostalo je prazno sve do kraja, a ni to što je RASMC apelovao da se publika malo primakne jer snima televizija i ljudi treba da vide kako je u Bijelom Polju dobro, nije mnogo pomoglo.

Ali zato su okolni kafići bili prebukirani, Bjelopoljci su slušali Ramba u sigurnom okruženju svojih omiljenih lokala. I povremeno, po naredbi zapjevali: „Rambo majstore, gladasamo za tebe…” i “Čobane vrati se, ovce tvoje ne mogu bez tebe” .

„Ja sam star čovjek da se sada maltretiram da silazim sa bine i opet se vraćam, vi zamislite da sam otišao, pa me zovite na bis“

„Ja sam star čovjek da se sada maltretiram da silazim sa bine i opet se vraćam, vi zamislite da sam otišao, pa me zovite na bis“, skratio je Rambo standardnu koncertnu bis-proceduru, a zatim objasnio zašto je isplativije držati kozu nego kafić.

Dio te priče bila je i činjenica da stočari dobijaju pomoć države, što je izazvalo glasnu reakciju publike, koju je prokomentarisao riječima: „Čujem da imamo proizvođača kozjeg sira u publici, ajmo aplauz“.

U lokalu najbližem bini svirku je pratio ministar poljoprivrede Tarzan Milošević u društvu ministra rada i socijalnog Suada Numanovića i Petra Turčinovića, ambasadora Hrvatske u Crnoj Gori .

Ministar u lokalu do bine

Izjavivši da je obećao da će završiti svirku u terminu koji odgovara TV prenosu, legenda regionalne muzike je napustila binu 33 minuta nakon ponoći jer „valjda idu vijesti“.

Legenda regionalne muzike je napustila binu 33 minuta nakon ponoći jer „valjda idu vijesti“

I kada je Ljiljana Sađil, koja je ove večeri imala ulogu voditeljke, odjavljivala program Rambo se vratio na scenu da bi uz pratnju nekolikočlanova njegovog Mutant Dance sastava (koji su u završnici 'svirali' bez instrumenata) a capella izveo Don't Happy, be Worry.

Prethodno je na bjelopoljskom trgu nastupila muzičarka Tamara Obrovac, koja u svojim pjesmama spaja zvuke rodne Istre i džez i tu svoju interesantnu kombinaciju premijerno predstavila publici u Crnoj Gori.

Bonus video: