Freaky Funk i duo 2beat or not 2beat pobjednici konkursa za nastup na Exitu

Kako kaže Nikola Jovićević, poznatiji kao Freaky Funk, na Exitov konkurs se prijavio slučajno, na nagovor druga, i u startu se nije nadao pobjedi.
62 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 29.06.2011. 17:50h

Nikšićanin Freaky Funk i hercegnovski duo 2beat or not 2beat nastupiće ove godine na novosadskom Exitu. Oni su izabrani na konkursu festivala i sajta mixcloud.com na kojem su se DJ-evi takmičili za nastup na Dance Areni, Suba, Happyynovisad i Elektrana stejdžu.

Freaky Funk je zauzeo prvo mjesto na konkursu za Dance Arenu, dok je 2beat or not 2beat osvojio nastup na Happynovisad stejdžu.

Kako kaže Nikola Jovićević, poznatiji kao Freaky Funk, na Exitov konkurs se prijavio slučajno, na nagovor druga, i u startu se nije nadao pobjedi. Poslije par dana krenulo je neočekivano dobro sa glasovima, priča on, pa je završio na prvom mjestu i po broju glasova i po broju slušanja.

Freaky Funk je u elektronskoj muzici od kraja 90-ih, prethodno je svirao bubnjeve u rock grupama, ali kako kaže njegova ljubav je produkcija.

"Sa jedne strane jesam se nadao pobjedi, jer sam zaista dosta truda uložio u to, ali sa druge strane sam i prijatno iznenađen, jer je bila jaka konkurencija", kaže Jovićević dodajući da publika od njegovog nastupa na Dance Areni može da očekuje lud provod uz tech house u kombinaciji sa funky zvukom.

Freaky Funk je u elektronskoj muzici od kraja 90-ih, prethodno je svirao bubnjeve u rock grupama, ali kako kaže njegova ljubav je produkcija.

"Sve što zamislim želim da prenesem u muziku. Bitno mi je da imam nešto svoje, ne samo da puštam tuđe stvari. Zato mi je na prvom mjestu produkcija, DJ-ing scena je svakako slaba i uglavnom se traži komercijalni zvuk", kaže Jovićević iza kojeg stoji jedno zvanično izdanje, EP "Just Visiting", objavljeno u martu ove godine.

On je za Vijesti otkrio da je nedavno potpisao ugovor sa izdavačkom kućom Serial Sickness iz Portlanda, za koju će objaviti sljedeće izdanje u novembru.

2beat or not 2beat se nadali pobjedi

Za 2beat or not 2beat pobjeda na konkursu je i ostvarenje sna, po riječima člana dvojca Dejana Matovića.

"Možda je prijavljivanje na konkurs bilo i samodokazivanje, ali za Exit znamo odavno, i pored toga što smo bili na njemu kao posjetioci, maštali smo o nastupu", kaže on.

Matović je otkrio da su se Novljani nadali pobjedi od početka, a sada kada su to i postigli smatraju da im je to veoma značajan trenutak u karijeri.

"Preslušavali smo dosta mikseva za konkurs i utvrdili smo da možemo biti izabrani za nastup na Happynovisad stejdžu. To će biti velika promocija za nas, slušaće nas publika koja je tu zbog muzike. Radićemo warm up ljudima iz svijeta muzike koji su danas aktuelni. Mislim da je to stvarno velika stvar za nas", nije krio zadovoljstvo Matović, dodavši da na Exitu Novljani očekuju dobar kontakt sa publikom kojoj su pripremili kvalitetan i svjež muzički odabir.

Kako kaže Matović, on i njegov partner Dado Babić redovno nastupaju Back 2 Back i uvijek se trude da publici pruže nezaboravan provod. Iz šarenolikog dijapazona pravaca koji se mogu čuti u njihovim setovima izdvajaju UK funk, electronic, electro, dubstep i techno. Pored DJ-inga, kao i njihov kolega Freaky Funk, bave se i muzičkom produkcijom.

Kako tvrde, od malih noga su frikovi za muziku, ali od 2009. počinju sa ozbiljnijim radom. Kažu da su već od 2010. počeli voditi klub Tondo i praviti pionirske dubstep/nu-rave žurke na području Crne Gore. Bili su i rezidenti kluba Forte Mare i vodili noćni program. Putem konkursa Play@Share, na koji se prijavilo preko 100 DJ-eva iz regiona, obezbijedili su učešće na ovogodišnjoj Share konferenciji u Beogradu.

"Predlažem svima da nas posjete na Facebook stranici 2beat or not 2beat i poslušaju kako produkciju, tako i najsvježije mikseve. Poslije nastupa na Exitu trudićemo se još više da približimo moderne zvuke iz elektronskog svijeta domaćoj publici", rekao je Matović.

Freaky kvari prosjek Novljanima

Na Exit festivalu su od crnogorskih izvođača prethodno svoje nastupe potvrdili hercegnovski DJ-evi P.S., AP i X-Twins, a dodavši na taj spisak 2beat or not 2beat,

Nikšićanin Freaky Funk ostaje kao jedini predstavnik Crne Gore koji nije iz grada sa primorja.

"Ne iznenađuje me ta činjenica, po meni Herceg Novi ima dobru klabing scenu i vrhunske DJ-eve koji već godinama rade po okruženju. To su moje kolege i prijatelji, pa sam upućen u situaciju u kojoj se nalaze. Njihov rad je dosta otežan s obzirom da u gradu postoji slaba podrška institucija, pa sve stvaraju iz svog džepa i na sopstvenu inicijativu.

Nikšićanin Freaky Funk ostaje kao jedini predstavnik Crne Gore koji nije iz grada sa primorja.

Dejan Matović kaže da mu je veoma drago što su će njegovi sugrađani nastupiti na ovogodišnjem Exitu, dodavši da smatra da elektronska muzička scena kod nas ne postoji, ali da se radi na ostvarenju toga.

"Muzička scena nažalost ne postoji u Herceg Novom, kao ni u Crnoj Gori. Ali ima dosta ljudi koji rade i žele da pokrenu scenu na našim prostorima, kao i mi. Na tome se radi i stvarno bi trebalo da se to i ostvari u skorijoj budućnosti", zaključio je on.

Bonus video: