Bučevac: "Sunčane skale" bolje i od Eurosonga

U Crnoj Gori se pjesme mogu čuti putem DRS-a, Radija D i Elmaga, tako da svi zainteresovani mogu glasati za svoje favorite
254 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 29.06.2011. 14:15h

Sedamnaesti muzički festival “Sunčane skale” biće održan 4. i 5 jula na Trgu u Starom gradu u Herceg Novom.

"Poznato je da su ovakve i slične manifestavcije ove godine ili otkazane ili u teškim situacijama, tako da nam je posebno drago što smo uspjeli da u doba krize organizujemo festival. Skale su ostale ostrvo muzike i kulture, što potvrđuje i veliki broj zemalja koje će se ove godine takmičiti. Biće ih 25, tako da smo gotovo dobili ljetnji Eurosong", istakao je između ostalog na jučerašnjoj konferenciji za novinare odžanoj u velikom studiju RTCG, direktor festivala Slobodan Bučevac dodajući da je ovogodišnja “Pjesma ljeta” kvalitetnija od posljednjeg izdanja “Eurosonga”.

Novina na ovogodišnjem festivalu svakako je i glas radio stanica.

Novina na ovogodišnjem festivalu svakako je i glas radio stanica

Naime, kako je objasnio Bučevac, u Crnoj Gori se pjesme mogu čuti putem DRS-a, Radija D i Elmaga, tako da svi zainteresovani mogu glasati za svoje favorite, a na kraju će se zbirom glasova ne samo njih, već i onih iz okruženja proglasiti i najslušanija pjesma, a takođe će se ti bodovi računati kao jedan član žirija.

Pored Nine i Ivana, voditelj i Sabrija

CD sa ovogodišnjih Skala objaviće, kao i do sada izdavačka uća “City Records”, a ove godine imaće i učesnike u revijalnom dijelu. Naime, na večeri “Nove zvijezde” pojaviće se prošlogodišnja pobjednica Jelena Đorđević, dok će na “Pjesmi ljeta” svoju numeru otpjevati Dado Topić i Anita Popović, koji su trijumfovali takođe 2010.

Voditelji ovogodišnjih Skala biće već standardni dvojac Ivan Maksimović i Nina Mudrinić kojima će se ove godine na sceni pridružiti i Sabrija Vulić.

Voditelji ovogodišnjih Skala biće već standardni dvojac Ivan Maksimović i Nina Mudrinić, a špridružiće im se i Sabrija Vulić

Pored novinarskih ekipa, konferenciji su prisustvovali i mlade nade ovogodišnjeg festivala: Dragana Rakčević, Aleksandar Zoranić, Monika Knezović, Lazar Lazarević.

Uz njih govorio je i učesnik “Pjesme ljeta” Slaven Knezović kome je prošlogodišnja pobjednica Anita Popović poželjela mnogo sreće i da joj za spot pozajmi novog “nisana mikru”, koju će ove godine dobiti prvoplasirana numera.

Galerija

Bonus video: