Zvijezde Egzita traže kavijar, maserku, lokalno vino i još "sitnica"

"\'Editors\' preferiraju domaće pivo, ali uz njega zahtijevaju škotski džin \'Hendriks\' koji se pije uz svjež krastavac i latice ruže damaska.
0 komentar(a)
Ažurirano: 29.06.2011. 13:03h

Od izvođača koji će nastupiti na festivalu "Egzit" u Novom Sadu članovi benda "Džemirokvaj" tražili su najkvalitetniji kavijar i francusko pivo, "Arkejd fajer" maserku, a "Palp" domaće vino."Britanski 'Palp' opredijelili su se za kvalitetno lokalno vino, tako da će imati prilike da probaju bisere iz nekih od sjajnih karlovačkih vinarija. Opredijelili su se i za domaće pivo, a Srbija će definitivno biti zemlja njihovih snova, s obzirom da su za zakusku tražili tanjir mesa", saopštio je "Egzit".Organizatori festivala, koji će biti održan od 7. do 10. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi, naveli su i da su "Palp" kao velike pristalice reciklaže posebno naglasili da u bekstejdžu moraju postojati odijeljene kante za papir, plastiku i staklo.

"'Editors' preferiraju domaće pivo, ali uz njega zahtijevaju škotski džin 'Hendriks' koji se pije uz svjež krastavac i latice ruže damaska.

'Editors' su za grickanje tražili masline i ljute papričice i puno voća", navodi "Egzit".

"Džamirokvaj" ekipa od 26 ljudi tražila je zahtjevan luksuzni apartman za pjevača Džej Keja, a za ostatak 25 jednokrevetnih soba u hotelu od pet zvjezdica.

"Za bend je traženo nekoliko boca najkvalitetnijeg francuskog vina, šampanjac, kao i francusko pivo 'Kronenberg' iz pivare koja postoji od 1664. godine. Džej Kej je tražio i vrhunski kavijar 'Beluga', teglu organskog meda i specijalni kineski čaj za energiju na bazi saća", piše u saopštenju.

"Egzit" ipak ističe da su "zahtjevi 'Džamirokvaja' ništa u odnosu na sve ono što traži 'Arkejd fajer'", primijetivši da su "očigledno silne nagrade koje su pokupili od avgusta, kad je objavljen njihov posljednji album 'The Suburbs', uticale i na njihove zahtjeve".

"Bend je zahtijevao maserku koja će doći direktno na tvrđavu, a u bekstejdžu posebnu sobu za masažu. Kao velike pristalice zaštite životne sredine insistiraju da u bekstejdžu sve treba da im bude posluženo na biorazgradivom posuđu, uz izričitu zabranu korišćenja stirofoama", navodi "Egzit"Kanadski indi rok bend "Arkejd fajer" traži i "porcelansko posuđe i srebrni escajg".

Galerija

Bonus video: