"Dodvoravanje" Hladnog Piva na terasi KIC-a

Ovoga puta su problemi tehničke prirode izostali, pa su prisutni nesmetano mogli da uživaju u prvom nastupu ovog sastava u Crnoj Gori.
102 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 24.06.2011. 10:59h

Popularni zagrebački bend Hladno Pivo svojim nastupom na terasi KIC-a "Budo Tomović" priredio je koncertni ugođaj kakav se, na žalost, rijetko viđa na ovim prostorima.

Ovoga puta su problemi tehničke prirode, koji prate većinu rok koncerata u Podgorici izostali, pa su prisutni nesmetano mogli da uživaju u prvom nastupu ovog sastava u Crnoj Gori.

Teško je reći ko je bio energičniji u toku koncerta na KIC-u: zagrebački bend koji je dva i po sata bez predaha svirao, kombinujući numere sa ovogodišnjeg novog albuma "Svijet glamura" i dobro poznate hitove sa prethodnih izdanja ili publika koja je nerijetko znala pjevanjem da nadglasi Kekina i njegovu družinu.

Bučne ovacije ispratile su izlazak Hladnog Piva na binu, a koncert je započeo upravo naslovnom numerom albuma koji Zagrepčani trenutno promovišu na turneji "Dodvoravanje".

Uslijedile su "Kaže stari šta nam fali", "Ima da te lajkam", "Carstvo pasea", a Kekin se tek nakon pete pjesme prvi put obratio prisutnima.

"Imamo puno toga za nadoknaditi, zato nećemo puno pričati", poručio je frontmen Hladnog piva, a zatim prepustio publici pjevanje stihova numere "Ne volim te" u toku koje je u masi prisutnih nastala opšta euforija praćena skakanjem i navijačkim skandiranjem, koja se održala u gotovo cijelom trajanju koncerta.

Da sam prazan list, potpuno čist...

Najbolje reakcije pobrali su hitovi poput "Teško je full biti kul", "Biološki sat" i "Pjevajte nešto ljubavno", a nakon njih bend je smirio strasti laganom ljubavnom "Može" pa su brojni parovi plesali uz ovu numeru.

"To je još bilo vrijeme kada smo pjevali o pivu i svršavanju. Hladno Pivo je sada ozbiljan bend, pjevamo o teškim temama", kazao je Kekin

"Naši su fanovi iz Crne Gore kao pleme, znaju sve pjesme. Hvala što imamo osjećaj da nismo stranci", nije skrivao Kekin zadovoljstvo najavivši jedan od najpoznatijih hitova Hladnog piva "Samo za taj osjećaj", na oduševljenje prisutnih.

Oni su sada ozbiljan bend

Uz numeru "Nije sve tako sivo" hrvatski pankeri su malo prije 23 sata priveli regularni tok koncerta kraju, da bi se nakon par minuta očekivano vratili na bis pjesmom "Bilo koji broj", u toku koje je neko od prisutnih sasuo po publici rafalnu paljbu iz protivpožarnog aparata, međutim prisutno obezbjeđenje je brzo i profesionalno reagovalo.

Uz komentar da ne zna da li će ta pjesma ikad biti hit, ali da neće prestati da je sviraju Kekin je sa svojim sastavom izveo "Ljetnji hit", nakon koje je otkrio da će njegov bend dan poslije koncerta sigurno negdje zaroštiljati u prirodi i najavio numeru "Roštilj".

Pola sata prije ponoći harizmatični pjevač se zahvalio prisutnima za nezaboravnu noć, pa se zagrebački bend pozdravio sa publikom njihovim posljednjim hitom "Ezoterija" i povukao sa bine.

Veći dio publike ostao je još 15-ak minuta na terasi KIC-a, očekujući drugi bis kojeg ipak nije bilo. Po završetku koncerta publika je očigledno bila još uvijek željna svirke i provoda, pa je stotinak prisutnih ostalo još neko vrijeme ispred KIC-a pjevajući navijačke pjesme u glas.

Repriza ovog muzičkog spektakla je večeras u 21 čas na terasi KIC-a, a karte se mogu kupiti na biletarnici po cijeni od 10. eura. Koncert Hladnog organizovao je Long Play uz pomoć “Nikšićkog piva”.

Galerija

Bonus video: