Edo Maajka: Ko nije idiot može da živi od muzike

"Uvijek ću biti u muzici i oko muzike, tako da sumnjam da ću ikad ići u penziju. Ako ništa drugo, makar ću recenzirati ili nositi ploče DJ-evima, bilo šta, samo da budem u toj muzici"
0 komentar(a)
Edo Maajka, Foto: Marina Filipović
Edo Maajka, Foto: Marina Filipović
Ažurirano: 24.06.2011. 09:51h

Neumorni reper Edo Maajka nedavno je singlom "Imaš li ti šta para?" najavio novo studijsko izdanje, koje će objaviti na jesen. U pitanju je još jedna numera sa društveno angažovanom porukom i, kako kaže njen autor, jedna od žešćih pjesama sa predstojećeg albuma.

"Prošlo je tek nekoliko dana od kad je ta pjesma objavljena, još uvijek čekam da se to zavrti u eteru. Javiće se ljudi za dvije, tri sedmice, uvijek je tako", odgovara Edo na pitanje da li su do njega stigle prve impresije publike o novom singlu.

Kako u razgovoru za Vijesti otkriva, bosanski reper sa hrvatskim pasošem radi punom parom na novom materijalu.

"Napreduje fino, pomalo. Skupio sam svu muziku koja će biti na albumu i sad se to uređuje i sređuje, biram teme, pa mi nešto valja, nešto ne valja... Uglavnom mi ne valja", uz osmijeh kaže Edin Osmić, poznatiji kao Edo Maajka objasnivši zašto će do objavljivanja novog albuma pričekati do jeseni.

"Ljeto je prilično nezahvalan period za objavljivanje. Iz Menarta (izdavačka kuća) su mi preporučili da sačekam do septembra ili novembra sa objavljivanjem albuma i vjerujem im povodom tog pitanja u potpunosti. Biće singlova na Internetu u toku ljeta, a za spot će se pričekati do septembra, pred izlazak albuma, jer nemamo baš veliki budžet".

Miks stilova, ritmova i tema

Prema njegovim riječima, novi album se neće bitno razlikovati od prethodnih, a na njemu će biti zastupljena široka paleta različitih muzičkih stilova.

"Ako je neko slušao moje starije albume, neće naći ništa što će ga iznenaditi. Što znači da će biti zadovoljan. To će biti miks stilova i ritmova i tema, fina kompilacija svega. Ne mogu napraviti album na kojem je zastupljen samo ovaj ili onaj stil. Biće šarenoliko, od organskih do skroz nekih elektronskih bitova", otkriva reper iza kojeg su četiri studijska izdanja i prošlogodišnja best of kompilacija "Spomen ploča".

U nekoliko navrata mediji su najavljivali mogućnost diskografskog "odlaska u penziju" poznatog repera, što je on demantovao.

On je potvrdio da će na albumu gosti biti Saša iz The Beat Fleet i Frenki, a pored toga kaže da ima u planu kolaboraciju sa još nekoliko muzičara sa prostora ex-YU.

U nekoliko navrata mediji su najavljivali mogućnost diskografskog "odlaska u penziju" poznatog repera, što je on demantovao.

Sve se može, možeš preživjeti sa 300 eura, kao i sa 1000.

"Uvijek ću biti u muzici i oko muzike, tako da sumnjam da ću ikad ići u penziju. Ako ništa drugo, makar ću recenzirati ili nositi ploče DJ-evima, bilo šta, samo da budem u toj muzici. Mislim da će muzika biti uz mene uvijek, bez obzira na to šta radim pored toga", kaže on objasnivši da uz pomoć muzike uspijeva i da održi svoju egzistenciju:

"Ako se stisneš ponekad, možeš da živiš od muzike. Ako nijesi idiot koji troši na sve strane. Sve se može, možeš preživjeti sa 300 eura, kao i sa 1000. Ja živim od muzike, hvala bogu, i nadam se da će to i da se nastavi".

Edo Maajka, kako tvrdi, aktivno prati regionalnu muzičku scenu, i to ne samo hip-hop, već i druge pravce. Ipak, nije uspio da se sjeti nekog novog sastava koji mu je privukao pažnju u posljednje vrijeme.

"Ništa novo nije izašlo što mi je privuklo pažnju. Sve ljude čiju muziku volim već sam pomenuo u proteklih nekoliko godina", kaže reper koji gaji posebnu ljubav prema panku, a muzičku karijeru započeo je u bendu Discord koji će kasnije promijeniti ime u Defence.

Jedva čeka da vidi Žabljak

Njegovi nastupi u Crnoj Gori ostali su mu u lijepom sjećanju, pa se Maajka nada da će nam uskoro opet doći u goste, ako ne u ulozi repera, onda kao turista. "Crna Gora mi je super i jedva čekam da nastupam ponovo.

Želim da odem i na Žabljak, vidio sam neke slike, nikad nisam bio prije tamo i jedva čekam da odem gore, tako da me možete očekivati i u ulozi turiste", kaže tridesetdvogodišnji reper, koji trenutno pregovara o koncertu koji bi trebalo da bude održan u Podgorici 20. jula.

Bonus video: