U Budvi počinje seminar za klasičnu i džez muziku

Prijatelj ove muzičke radionice, koja se već treću godinu za redom organizuje u metropoli turizma je JU “Grad teatar”
0 komentar(a)
Ažurirano: 22.06.2011. 12:48h

Seminar za klasičnu i džez muziku, treći po redu, počinje 23. juna u Budvi, u organizaciji budvanske NVO “Sound of Music”, a narednih šest dana okupiće najeminetnije stručnjake iz ovih muzičkih oblasti.

Prijatelj ove muzičke radionice, koja se već treću godinu za redom organizuje u metropoli turizma je JU “Grad teatar”.

Direktor NVO Sound of Music Željko Vasović je kazao da će polaznici raditi sa vrhunskim muzičarima, koji se fokusiraju na muzičko vaspitanje, način rada i pristup muzičkim djelima, tehniku sviranja, savladavanje kompozicija i improvizaciju, solo i orkestarsko sviranja kao i javni nastup.

"Trudimo se da pratimo svjetske trendove po pitanju tih umjetnosti, tako da svake godine unosimo dosta novina u svoj rad, a to nailazi na izuzetno pozitivne kritike”, rekao je Vasović

On je preporučio seminar kako za učenike muzičkih škola i profesionalce, tako i za amatere i zaljubljenike u muziku.

“Uzrast polaznika nije važan, jer se profesionalni rad predavača prilagođava polazniku. Seminar je od prve godine organizovanja internacionalnog karaktera, kako zbog predavačkog kadra, tako i zbog polaznika”, rekao je on .

Na seminaru će učestvovati renomirani muzičari Filip Bulatović (klavir), Milan Pavković (bas) i Mat Smit (bubnjevi).

Trubač i jedan od predavača na ovogodišnjem seminaru Dragoslav Fredi Stanisavljević kazao je da će osim njega polaznike obučavati profesor Stjepko Gut (truba), Momir Petričević (truba), Marko Đorđević (truba), profesor Novak Mjović ( truba), Milorad Šule Jovović ( gitara i bas), Aleksandar Jaćimović ( saksofon i klarinet), te profesor Tom Smit (trombon) iz SAD.

Bonus video: