Karlos Santana u Beogradskoj areni 6. jula

Najavljeno je da će sa Santanom u nekoliko pjesama nastupiti njegova supruga, bubnjarka Sindi Blekmen koja je dugo svirala i snimala sa Lenijem Kravicom.
187 pregleda 0 komentar(a)
Karlos Santana, Foto: Paulparksphotography.com
Karlos Santana, Foto: Paulparksphotography.com
Ažurirano: 20.06.2011. 12:43h

Gitarista Karlos Santana sviraće 6. jula u Beogradskoj areni, sa rege majstorom Džimijem Klifom kao predizvođačem.Santana u evropskom dijelu svjetske turneje predstavlja novi album "Guitar Heaven: The Greatest Guitar Classics Of All Time".Najavljeno je da će sa Santanom u nekoliko pjesama nastupiti njegova supruga, bubnjarka Sindi Blekmen koja je dugo svirala i snimala sa Lenijem Kravicom.

Santana ju je zaprosio 2011. godine na sred koncerta u Čikagu.Na repertoaru koncerta u Beogradu, koji bi trebalo da traje oko dva i po sata, naći će se Santanini hitovi "Black Magic Woman", "Maria, Maria", "Sunshine Of Your Love", "Smooth" i drugi, ali i obrade "Bitlsa", "Doorsa" i "Dip Parpla" kao što su "While My Guitar Gently Weeps", "Riders On The Storm" i "Smoke On The Water".Od 1960. do sada, Santana je prodao više od 100 miliona albuma i osvojio 10 Gremi nagrada.Uvršćen je u Muzej slavnih rokenrola, a muzički časopis "Rolingstoun" stavio ga je na 15. mjesto svoje liste 100 najvećih gitarista svih vremena.

Bonus video: